joi, decembrie 1, 2022
AcasăActualComuna Albeni, Județul Gorj - oficial cu Primarul suspendat

Comuna Albeni, Județul Gorj – oficial cu Primarul suspendat

Conform legii, când un primar al unei localități se află în anchetă pentru diverse infracțiuni sau este arestat preventiv, Prefectul județului are obligația să semneze un decret prin care îl suspendă din funcție.

Este și cazul Primarului Comunei Albeni, Județul Gorj, Ionuț Silviu Stan, membru al PNL. Acesta se află la al doilea mandat de primar în fruntea comunei.

La 24 iunie 2022, Iounț Silviu Stan a fost reținut de procurori pentru fapte de corupție, mai exacr existând suspiciunea că ar fi angajat persoane la Primărie, pretinzând foloase necuvenite.

Inițial a fost reținut pentru 24 de ore, fiind propus instanței pentru arestare preventivă pe termen de 30 de zile. Instanța a dat curs propunerii magistraților, în prezent, primarul liberal fiind arestat.

În consecință, Instituția Prefectului din Județul Gorj a semnat decretul de suspendare din funcție a primarului liberal.

Dacă primarul va fi condamnat, el își va pierde mandatul fiind nevoie de organizarea alegerilor. Atribuțiile sale trebuie, în mod normal, asumate de un interimar, ales de Consiliul Local Albeni, de regulă, un viceprimar.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente