sâmbătă, decembrie 10, 2022
AcasăActualComplexul Energetic Oltenia - parcuri fotovoltaice și centrale pe gaz

Complexul Energetic Oltenia – parcuri fotovoltaice și centrale pe gaz

Complexul Energetic Oltenia a declanșat o procedură de selecție pentru a găsi parteneri în crearea unor societăți mixte de tip SPV. SPV este abrevierea noțiunii engleze Special Purpose Vehicle – Entitate cu Scop Special. SPV-urile sunt companii separate create de o companie mamă pentru a derula proiecte.

Complexul Energetic Oltenia vrea să construiască parcuri fotovoltaice pe depozite de zgură și cenușă închise. Acestea aparțin SE Rovinari, SE Turceni și SE Ișalnița. Sunt avute în vedere și halda interioară din carierele Tismana, Tismana 1, Rovinari Est, Pinoasa, pfrecum și halda exterioară Bohorelu ale SE Rovinari. 

Procedura lansată de Complexul Energetic Oltenia are în vedere construirea unui bloc de 475 MW pe gaz natural la SE Turceni. Acesta va înlocui structura existentă de 330 MW pe lignit. Se are în vedere și construirea unui de 850 MW pe gaz natural la SE Ișalnița. Acesta  înlocui blocurile 7 și  8, ambele  de 330 MW pe lignit. 

Complexul Energetic Oltenia a publicat următorul comunicat

Proiectele au fost cuprinse în Planul de Restructurare a CE Oltenia notificat Comisiei Europene în 4.12.2020 și revizuit în august 2021 și fac parte din Planul de decarbonare realizat de CE Oltenia în contextul asumării, de către România, în cadrul Planului Național Integrat Energie Schimbări Climatice (PNIESC) a unor ținte și obiective în domeniul decarbonării, creșterii ponderii surselor regenerabile de energie și a măsurilor de eficiență energetică”.

Aceste proiecte au fost înaintate Ministerului Energiei pentru aprobarea finanțării din Fondul de Modernizare al Româniie. Finanțarea este nerambursabilă și acoperă maxim 70% din vaoarea  construcției de parcuri fotovoltaice, respectiv 50% din valoarea centralelor termice pe gaz.

Pentru a consgtrui SPV-urile, partenerii CEO trebuie să fi avut pe fiecare din anii 2018, 2019, 2020 o cifră de afaceri de minim 100 milioane lei în cazul fotovoltaicelor. Cei ce vor construi centralele pe gaz, vor trebui să facă dovada că au avut o cifră de afaceri de minim 1,5 miliarde lei.

CEO participă cu active fizice, în timp ce investitorii care vor face aceste SPV-uri vor trebui să vină cu active în numerar.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente