vineri, decembrie 8, 2023
AcasăSănătateCombinația dintre magneziu și vitamina B6

Combinația dintre magneziu și vitamina B6

Magneziul și vitamina B6 sunt deseori utilizate împreună, deoarece această combinație de mineral și vitamină ne poate ajuta să scăpăm de foarte multe probleme comune de sănătate.

Magneziul este un mineral care are sute de roluri în organismul nostru, este însă relativ dificil să obținem cantitatea necesară din alimentație. Aportul zilnic recomandat de magneziu este de 400 mg, dar persoanele active pot necesita chiar mai mult de atât.

Printre alimentele cele mai bogate în magneziu se numără ciocolata neagră, nucile (caju, migdale, nuci de Brazilia), semințele, leguminoasele, bananele și legumele verzi, cum ar fi varza sau spanacul. Și cafeaua conține o cantitate decentă de magneziu.

Dacă însă nu consumăm mult din aceste alimente, nu ne putem asigura aportul optim de magneziu, așadar acesta trebuie asigurat cu ajutorul unor suplimente naturale.

Magneziul este iubit în special pentru următoarele sale efecte:

·       Contribuie la relaxarea mușchilor – magneziul acționează ca un relaxant muscular foarte blând și, după cum știm, deficiența de magneziu predispune oamenii la crampe musculare la nivelul întregului corp.

·       Este un electrolit – consider că magneziul este un electrolit „uitat”, deoarece are un rol important printre ceilalți electroliți principali, cum ar fi sodiul, potasiul sau clorura, fiind însă adesea trecut cu vederea și rar găsim o formulă de electroliți care să conțină și magneziu.

·       Contribuie la relaxarea mentală, promovează somnul și ameliorează anxietatea) – magneziul se leagă de receptorii GABA din creier – GABA este un neurotransmițător inhibitor care încetinește procedeele sistemului nervos.

·       Totodată, magneziul afectează și sistemul nervos parasimpatic, care răspunde de efectul calmant asupra întregului corp.

Vitamina B6 se găsește în multe alimente și, asemenea magneziului, are o mulțime de roluri în organism, majoritatea cărora includ metabolismul proteinelor. Doza zilnică recomandată de vitamina B6 este de 1-2 mg pentru adulți.

Dar ce rol are vitamina B6 împreună cu magneziul?

Rolul său este destul de simplu și constă în „escortarea” magneziului în celulele în care este nevoie de acesta, ceea ce este foarte important, deoarece, după cum am menționat, multe persoane suferă de o ușoară deficiență, așadar e bine ca organismul nostru să absoarbă cât mai mult magneziu.

Deoarece au efect calmant și contribuie la relaxarea musculară, suplimentarea cu magneziu și vitamina B6 poate fi sunt foarte utilă în ameliorarea sau combaterea unor afecțiuni precum crampele musculare sau menstruale, insomnia, anxietatea, palpitațiile cardiace specifice și în cazul recuperării musculare.

În cazul sportivilor, unele dovezi arată că necesarul de magneziu poate fi mai mult de 400 mg pe zi. Este ușor să suplimentăm magneziul, iar cu ajutorul suplimentelor de magne B6 Vitaking, efectele obținute vor fi și mai bune.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Ultimele