joi, decembrie 1, 2022
AcasăCasa si gradinaCe trebuie să verifici atunci când vrei să achiziționezi un apartament vechi

Ce trebuie să verifici atunci când vrei să achiziționezi un apartament vechi

Fiecare apartament are povestea lui. În timp ce imobilele vechi au o istorie mult mai mare, detaliată și completă, cele noi au pagini goale, care urmează să fie scrise cu întâmplările celor care vor locui în ele. Ei bine, chiar dacă procesul de căutare al unui apartament este, deseori, unul complex și foarte îndelungat, stă responsabilitatea fiecăruia dintre noi să îl parcurgem, într-un anumit moment al vieții noastre. Tocmai din acest motiv, ne-am gândit să punem la punct un scurt ghid cuprinzător cu privire la aspectele pe care trebuie să le verifici atunci când vrei sa achiziționezi un apartament vechi. Rămâi alături de noi în rândurile următoare și descoperă-le pe fiecare, rând pe rând!

  1. Vecinii din imediata proximitate

Tot în cazul apartamentelor noi, cât și în cazul imobilelor vechi, vecinii joacă un rol esențial în deciziile pe care le vei face. Spre exemplu, atunci când ai de-a face cu persoane care locuiesc în imediata proximitate și care te supraveghează constant, te-ai putea simți închistat și într-o situație deloc agreabilă. Pe de altă parte, dacă ai vecini care petrec tot timpul și fac gălăgie non-stop, s-ar putea ca acest lucru să nu se suprapună cu standardele tale. Acest lucru este cu atât mai important, cu cât ai o familie și copii, sens în care vei avea nevoie de mult mai multă liniște și odihnă pentru următoarele zile.

  • Anul de construcție al imobilului

La ora actuală, apartamentele noi au un preț mult mai ridicat în comparație cu apartamentele vechi. Chiar dacă prețul materialelor de construcție este mai mare, această diferență de preț este, în special, dată de rezistența și durabilitatea imobilului. Așa se face că, potrivit specialiștilor în domeniu, orice apartament care este situat într-o clădire cu parter flexibil, respectiv construită înainte de 1977, nu este recomandată pentru achiziție. Acest lucru se datorează faptului că un asemenea imobil poate fi încadrat ca având risc seismic. Astfel, pentru a evita orice problemă neplăcută, stă în responsabilitatea noastră să știm ce anume să evităm atunci când vrem să achiziționăm un apartament vechi.

  • Verifică aspectul scării de bloc

Așa cum este de așteptat, multe dintre răspunsurile la întrebările pe care le avem le putem descoperi analizând cu atenție scara de bloc. Totul de la existența plantelor, a unui calorifer, a curățeniei și până la cutiile poștale reprezintă indicii clare, care te vor ajuta să îți gestionezi mult mai bine banii, precum și cu procesul de luare a deciziilor. Așa se face că, la ora actuală, există și scări de bloc în care nu există cutii postale bloc. Dacă ai pus ochii pe un imobil a cărui scară de bloc nu dispune de aceste cutii, poți oricând să iei legătura cu administratorul de bloc și să îi prezinți oferta de pe cutiipostalebloc.ro.

Alegerea și achiziționarea unui apartament vechi nu este un sentiment ca oricare altul. Asigură-te că ai la dispoziție toate răspunsurile la întrebările tale verificând, în prealabil, toate aspectele pe care ți le-am prezentat mai sus. Cu ajutorul acestora, vei putea face o investiție pe termen lung, pe care să nu o regreți niciodată!

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente