joi, iunie 30, 2022
AcasăCasa si gradinaCe trebuie să ştii atunci când alegi ouăle de Paşte

Ce trebuie să ştii atunci când alegi ouăle de Paşte

Mai sunt doar câteva zile până la Paşte şi trebuie să vă pregătiţi de vopsitul ouălelor.

Pe lângă calitatea vopselei, trebuie să aveţi în vedere şi alegerea ouălelor de calitate. Există câteva lucruri pe care ar trebui să le ştiţi despre cum se aleg ouăle de calitate.

Trebuie sa aveţi în vedere:
• Data de expirare
• Categoria acestora
• Codul de pe ele

Data de expirare vă va spune cât de proaspete sunt ouăle. Având în vedere că veţi vopsi multe ouă, trebuie să ţineţi cont şi de faptul că le veţi mânca în decursul a câtorva zile, astfel încât data de expirare trebuie să fie cât mai îndepărtată de ziua în care le cumpăraţi.

Dacă nu cumpăraţi ouă ci le primiţi de la cunoscuţi şi nu au dată de expirare, există mai multe metode prin care puteţi verifica cât de proaspăt este un ou.

Una dintre metode este cea a de a îl scufunda în apă rece. Dacă este proaspăt va rămâne pe fundul vasului.

Categoria ouălelor vă va spune în ce scop e indicat să fie consumate acestea. Cumpăraţi doar ouă din categoria A, deoarece aceste sunt destinate consumului în bucătărie.
Cele din categoria B sunt destinate industriei agroalimentare.

Codul de pe oua are o semnficaţie extrem de importantă şi trebuie să ţineţi cont de el. Codurile sunt numerotate de la 0 la 3 şi ne spun cum sunt crescute găinile de la care provin ouăle.

Codul 0 se aplică ouălelor care provin de la gaini crescute ecologic. Codul 1 se aplică ouălelor care provin de la gaini crescute în aer liber, a căror hrană nu este certificată ecologic.

Codurile 2 şi 3 se aplică ouălelor care provin de la găini crescute la sol, în hale autorizate, cu lumină artificială, respectiv de la găini crescute în baterii autorizate, în condiţii de captivitate care nu văd lumina zilei.

Ca atare, un oul ideal pentru a fi vopsit de Paşte ar trebui să fie din categoria A şi să aibă codurile 0 sau 1, iar data de expirare să fie cât mai îndepărtată.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente