sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăTechnologyCe sunt concasoarele cu fălci și cum se utilizează?

Ce sunt concasoarele cu fălci și cum se utilizează?

Concasoarele sunt utilaje robuste și puternice, create pentru a putea realiza lucrările de spargere a materialelor dure de șantier, precum piatra sau betonul. Deși există mai multe tipuri de concasoare care pot fi folosite pentru aceste lucrări, de cele mai multe ori este folosit concasorul cu fălci, deoarece acesta aduce cu sine câteva avantaje notabile. 

Ce sunt concasoarele cu fălci?

Concasoarele cu fălci sunt folosite pentru mărunțirea materialelor, astfel încât acestea să ajungă la sorturile și granulația dorite. Față de celelalte tipuri de concasoare, aceste concasoare cu falci sunt alcătuite dintr-o parte fixă și una mobilă, iar acest lucru înseamnă riscuri mai mici de defectare a componentelor.

Astfel, procesul de lucru pentru mărunțirea materialelor presupune prinderea blocurilor între cele două fălci și aplicarea unei forțe de strângere foarte mari, pentru concasarea materialelor. 

Sistemul de lucru al concasoarelor este hidraulic, iar unele modele premium oferă sortări cu două niveluri, care pot crește productivitatea și pot eficientiza procesele de lucru.

Mișcarea fălcii superioare a utilajului facilitează eliminarea sorturilor deja mărunțite, dar în același timp, cu ajutorul acesteia se și asigură aplicarea constantă și unitară a forței pe întreaga suprafață. 

Unde sunt folosite concasoarele cu fălci?

Concasoarele cu fălci se folosesc pentru lucrări de construcții, acolo unde este necesar să prelucrezi materialele pentru a le putea pune în operă sau pentru a le putea transforma în deșeuri din construcții. 

Indiferent de duritatea materialelor aceste pot fi mărunțite în funcție de dimensiunile dorite. Procesul se realizează rapid datorită capacității mari a utilajului, care nu necesită mentenanță sau modificări de-a lungul procesului de lucru. 

Concasoarele cu fălci sunt utilizate adesea și în domeniul reciclării, mai ales în zona producerii de mobilier. Resturile de material lemnos pot fi refolosite, însă pentru aceasta este nevoie de o mărunțire corectă a materialelor. 

Concasoarele cu fălci aduc beneficii majore industriilor ce vizează mineritul, construcțiile sau chiar alimentația, deoarece aceste utilaje asigură mărunțirea elementelor necesare în procesele de lucru. 

Un prim avantaj este consumul redus de energie, pierderile foarte mici și posibilitatea de a realiza rapid sorturile necesare. Pe de altă parte, aceste concasoare asigură o funcționare optimă și sigură, un gabarit redus și un nivel mic de zgomot. 

De unde poți cumpăra un concasor cu fălci?

Atunci când alegi un concasor ar trebui să ai în vedere mai înainte de orice magazinul din care cumperi. Este important să alegi utilajele de șantier de la reprezentanțe ale marilor branduri, astfel încât să ai garanția că acestea îți vor oferi calitatea promisă. 

De asemenea, este important să alegi nume cunoscute în domeniu, care să îți crească productivitatea fără a fi nevoit să intervii la nivel de mentenanță. Din fericire aceste modele de concasoare cu fălci sunt foarte rezistente, pentru că având puține componente mobile, ele se vor defecta mai greu. 

Poți folosi chiar și concasoare cu fălci second hand, însă va trebui să te asiguri că le cumperi de asemenea din magazine specializate, pentru a fi sigur de rodajul utilajului și de nevoia lor de mentenanță.

Este important așadar să discuți și cu specialiști care să te ajute să faci alegerea potrivită, astfel încât munca ta să fie protejată.

Lucrările de șantier necesită cele mai bune utilaje specifice, iar concasoarele cu fălci sunt unele dintre cele mai performante astfel de utilaje. Alege astfel utilajele potrivite pentru mărunțirea materialelor și cere ajutorul specialiștilor pentru a vedea exact care sunt detaliile de lucru ale acestora, specific pentru materialele cu care lucrezi și proiectele pe care le ai în desfășurare.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele