miercuri, iulie 17, 2024
AcasăAuto/MotoCe se întâmplă dacă îți pierzi plăcuțele de înmatriculare

Ce se întâmplă dacă îți pierzi plăcuțele de înmatriculare

A deveni șofer poate fi o dorință sau o necesitate. Unii oameni se înscriu la școala de șoferi pentru că nu vor să fie mai prejos decât prietenii lor, alții o fac pentru că au o mașină și nu ar vrea să nu o poată conduce. Însă majoritatea celor care devin șoferi ajung în acest punct, pentru că sunt conștienți că mașina nu reprezintă doar o pasiune, ci și o necesitate. Atunci când ești șofer, însă, descoperi că există și o mulțime de responsabilități pe care trebuie să ți le asumi, pentru ca experiența ta la volan să fie una lipsită de griji. Pe lângă faptul că este necesar să te adaptezi foarte bine rigorilor din trafic, să respecți ceilalți participanți și să ai o atitudine preventivă și proactivă, contează foarte mult și cum ai grijă de mașina ta.

Există două elemente principale cărora trebuie să le acorzi atenție din acest punct de vedere. Unul este reprezentat de latura mecanică și de atenția pe care o acorzi protejării diferitelor piese auto, iar cel de-al doilea constă în modul în care ai grijă de elementele obligatorii din punct de vedere legal. Din această categorie fac parte documentele precum rovinieta sau asigurarea RCA, dar și elementele precum trusa medicală, roata de rezervă sau numerele de înmatriculare. O problemă foarte des întâlnită în rândul șoferilor din România este cea a pierderii numerelor de înmatriculare.

Cea mai simplă soluție ar fi să utilizezi un suport de număr auto de calitate, care să te scutească de griji, însă este bine să fii pregătit și pentru situația în care plăcuțele sunt pierdute oricum. Acest lucru se poate întâmpla din cauza denivelărilor din trafic, a vitezei, a trepidațiilor sau a altor șocuri mecanice. Iată tot ce trebuie să știi despre ce se întâmplă odată ce ți-ai dat seama că mașina ta a pierdut una sau ambele plăcuțe de înmatriculare.

Ce să faci dacă ți-ai pierdut plăcuțele de înmatriculare

Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când îți dai seama că nu mai ai plăcuța sau plăcuțele de înmatriculare este să nu intri în panică. Problema nu este una deloc dificil de rezolvat. Nici nu costă mult. Singura încurcătură în care ești pus este cea referitoare la timp, deoarece vei avea de bătut câteva drumuri pentru a obține plăcuțe noi.

Următorul pas pe care trebuie să îl faci este să mergi în prima zi lucrătoare la serviciul de înmatriculări din orașul tău. Nu cu mâna goală, însă! Trebuie să ai la tine cartea mașinii, talonul și cartea ta de identitate. Este foarte important să știi că toate documentele trebuie prezentate în format original + copie. De asemenea, va trebui să completezi la sediul instituției un formular pe propria răspundere, prin care să declari motivul pentru care ai nevoie de numere noi. Firește, în cazul tău, motivul va fi reprezentat de faptul că le-ai pierdut în mod accidental pe cele vechi. După ce depui cererea, va trebui să achiți și prețul aferent unei plăcuțe, care nu depășește câteva zeci de lei. Noile plăcuțe ți se vor elibera rapid, în aceeași zi, astfel că vei putea continua să circuli cu mașina.

Chiar dacă, așa cum ți-am spus, nu este o problemă dificil de rezolvat, pierderea numerelor de înmatriculare presupune cheltuieli și timp pierdut. De aceea, este mai bine să eviți pe cât posibil o astfel de situație. Vesta Magazin îți pune la dispoziție cele mai sigure suporturi concepute special pentru numerele auto, în așa fel încât plăcuțele tale să reziste și celor mai puternice șocuri mecanice. Vei împiedica pierderea lor și le vei ști în siguranță, chiar și atunci când vei merge pe suprafețe dificile și denivelate.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele