sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăSănătateCe înseamnă un câine sănătos

Ce înseamnă un câine sănătos

Câinele este un animal cu mare potenţial afectiv, motiv pentru care reprezintă cea mai des adoptată variantă atunci când îţi propui să îţi întregeşti familia cu un animal de companie. Starea câinelui, sănătatea şi aspectele comportamentale vor fi influenţate de modul în care este crescut şi întreţinut. A avea un câine reprezintă un act de asumare şi responsabilitate, astfel că unul dintre aspectele cele mai importante pentru ca un câine să fie în siguranţă şi să aveţi un trai în comun normal, îl reprezintă starea acestuia de sănătate.

Sănătatea unui câine

Un câine sănătos va fi un câine vesel, deschis, prietenos şi mereu în siguranţă. Sănătatea unui câine se mentine printr-o hrană adecvată, un mediu cald şi prietenos, prin afecţiune şi dragoste, dar şi prin respectarea tuturor aspectelor medicale care ţin de buna lui dezvoltare fizică şi comportamentală. Din nefericire, există medii în care patrupezii nu beneficiază de suport avizat în acest sens, respectiv familii defavorizate sau adăposturi supraaglomerate, medii unde respectarea tuturor etapelor medicale nu găseste suport financiar. Dacă ţi-ai propus să dai o mână de ajutor în procesul de îngrijire medicală al patrupezilor mai puţin norocoşi, vezi aici mai multe detalii legate de procedurile prin care poţi susţine întreţinerea medicală a acestora.

Un câine sănătos

Exceptând contextele medicale severe care presupun intervenţii specifice, orice câine trebuie să beneficieze de respectarea anumitor norme medicale, în vederea asigurării unei stări de sănătate normale, unei vieti echilibrate. Principalele etape care ar trebui urmate în întreţinerea şi îngrijirea unui câine sunt respectarea schemelor de vaccinare şi deparazitările regulate. Imunizarea prin vaccinare asigură rezistenţa organismului în faţa unor afecţiuni severe, cum ar fi parvoviroza, rabia sau jigodia, care au un potenţial mare de a pune în pericol viaţa animalului (iar rabia –turbarea se stie ca este fatala, din pacate, in cazul oamenilor).

Deparazitările interne şi externe sunt, de asemenea, extrem de importante în îndepărtarea şi eliminarea paraziţilor care prezintă riscul de a transmite boli extrem de periculoase, din pacate unele transmisibile si la oameni. Pe lângă acestea, un patruped trebuie să beneficieze de controale medicale regulate, de suplimente nutritive (sau dupa caz, diete) atunci când se impune, dar şi de sprijin afectiv şi încurajare.

Un câine sănătos va fi acel exemplar care primeşte hrana potrivită contextului lui digestiv, este bine hidratat, se bucură de plimbări lungi şi joacă în aer liber şi intră în contact cu alţi câini. Sănătatea unui câine depinde şi de modul în care este instruit şi dresat, un câine care respectă reguli, prezentând un risc mai mic de a se pune în pericol sau de a-i pune in pericol pe altii. Un câine sănătos este un câine care are un loc de odihnă stabil, cald şi confortabil, este exemplarul crescut cu dragoste, susţinut, înţeles şi ajutat să se integreze cu uşurinţă mediului în care trăieşte. Astfel, un câine sănătos va fi acel exemplar care va beneficia de toate resuresele necesare unei dezvoltări normale, de la hrana şi tratamentele medicale necesare, până la iubirea şi sprijinul oamenilor în preajma cărora trăieşte.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente