miercuri, mai 29, 2024
AcasăUncategorizedCe inseamna grija fata de mediu pentru Vascar, companie din industria carnii?

Ce inseamna grija fata de mediu pentru Vascar, companie din industria carnii?

Grija pentru mediu reprezinta, in ultimii ani, una dintre principalele preocupari pentru majoritatea companiilor respectabile din Romania si din afara tarii.

Vascar, unul dintre cei mai importanti producatori de mezeluri, specialitati din carne, conserve, semipreparate si carne fresh, a publicat recent strategia de sustenabilitate a companiei, pentru urmatorii patru ani.

„Investim in mod constant pentru consolidarea companiei Vascar in mod sustenabil, iar responsabilitatea sociala este o parte foarte importanta a business-ului nostru. Vrem sa oferim atat clientilor si angajatilor, cat si partenerilor nostri o viziune de ansamblu, transparenta, asupra activitatii companiei in domeniul responsabilitatii sociale. In acest sens, subscriem in totalitate obiectivelor din strategia nationala pentru dezvoltarea durabila a Romaniei”, a declarat Directorul General, Vlad Ciuburciu.

Strategia de sustenabilitate pentru perioada 2021-2024 se sprijina pe patru piloni: responsabilitate fata de angajati, productie responsabila, grija fata de mediu si implicare in problemele comunitatii. Iar directiile stabilite de Vlad Ciuburciu (Vascar) si management-ul companiei, in cadrul strategiei de sustenabilitate, au la baza obiective precum sanatate si bunastare; egalitate de gen; munca decenta si crestere economica; industrie, inovatie si infrastructura; consum si productie responsabile.

Compania monitorizeaza in mod constant toti parametrii fizico-chimici si microbiologici ai apei utilizate in procesul tehnologic, aplicand masuri pentru eficientizarea consumului. Calitatea apelor folosite respecta normativul NTPA 001, iar acestea sunt deversate in apele de suprafata fara un impact negativ. Totodata, pentru eficientizarea consumului de energie electrica si gaze, sunt folosite tehnologii si echipamente de ultima generatie, urmarindu-se exploatarea fiabila a acestora, astfel incat sa nu existe pierderi.

Pe langa cei patru piloni strategici amintiti anterior, Vascar isi propune mentinerea gradului de conformare cu cerintele legate de mediu, imbunatatirea management-ului deseurilor, reducerea consumului energetic, prin inlocuirea corpurilor de iluminat cu LED-uri pana la finalul anului 2021, inlocuirea hartiei la casele de marcat cu hartie reciclabila in acelasi interval, folosirea ambalajelor inovatoare, modernizarea si retehnologizarea continua, extinderea flotei pentru transportul produselor, planificarea mai eficienta a curselor etc. Conform unui comunicat remis de companie, prin cresterea gradului de colectare, cantitatea de deseuri valorificata a crescut, in anul 2020, cu 7% fata de anul precedent.

Compania Vascar, cu venituri de 22,8 milioane de euro la finalul anului 2020, este unul dintre principalii angajatori din regiunea Moldovei – fabrica cu o capacitate extinsa de la Vaslui avand in prezent peste 400 de angajati – dar si unul dintre cei mai importanti contributori la bugetul local, cu plati de peste 8 milioane de euro la bugetul de stat in ultimii 5 ani, dintre care 2,3 milioane de euro in anul 2020.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele