sâmbătă, august 13, 2022
AcasăSănătateCare sunt explicatiile aparitiei Tunelului Carpian?

Care sunt explicatiile aparitiei Tunelului Carpian?

Este bine sa aveti in vedere o operatie tunel carpian, aceasta fiind foarte eficienta si oferindu-va posibilitatea de a scapa de problemele cu care va confruntati. Multe persoane nu stiu ce le-a provocat aparitia unui sindrom de tunel carpian. Aceste simptome apar de obicei dupa miscarile repetitive cum ar fi tastarea sau miscarea incheieturii mainii.

Un alt lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere despre aceasta operatie tunel carpian este ca preocedura in acest caz este una destul de simpla, dar si comuna. Multe persoane se confrunta cu aceasta preoblema, ele avand mai multe probleme asociate care pot aparea odata cu ea. Printre aceste probleme se numara obezitatea, hipotiroidismul, dar si diabetul. De asemenea, ea mai poate aparea si la persoanele care au artrita reumatoidala. Este bine de stiut ca aceste probleme mai apar si la persoane care isi fac treaba in medii in care exista factori de risc care pot duce la aparitia sindromului.

Femeile au de obicei sanse mai mari de a se confrunta cu acest sindrom al tunelului carpian. Acest lucru se datoreaza faptului ca femeile au si tunelurile carpiene mai mici. De asemenea acest sindrom mai apare si in familie si anume ca daca un membru al familiei are acest sindrom, existaz sanse mai mari ca si un alt membru al familiei sa aiba si el la randul sau tuneluri carpiene mai mici. Daca obisnuiti sa faceti miscari repetitive cu bratul, cu mana sau cu incheietura, atunci e posibil sa aveti si voi de-a face cu o astfel de problema. Ea mai poate aparea si in situatia in care va dizlocati sau chiar daca va fracturati incheietura mainii.

In acest caz, procedura comuna este de a se efectua o radiografie. In acest fel, medicul va putea observa oasele, dar si tesuturile. Acesta stabileste mai departe daca se impune sau nu o operatie tunel carpian. In situatia in care se impune o astfel de operatie, el va va spune toti pasii procedurii si veti putea afla in acest caz tot ceea ce trebuie sa faceti pentru o astfel de procedura.

O modalitate de a preveni aparitia acestei probleme este sa va relaxati si sa nu mai faceti miscari ferme. Daca munca voastra implica tastatul, atunci erste cel mai bine sa faceti unele pauze. Pauzele scurte, dar si frecvente sunt importante din acest punct de vedere. In acest fel, veti putea intinde in mod periodic mainile si veti putea preveni aparitia unei astfel de probleme. Veti vedea ca este important sa alternati cat mai des sarcinile pe care le faceti. Procedand in acest fel, nu va mai exista riscul de a avea de-a face cu o astfel de operatie. Trebuie asadar sa tineti cont de toate aceste lucruri. In acest fel, veti putea evita aparitia situatiei in care este indicata aceasta operatie. Medicii va stau in acest caz la dispozitie cu toate sfaturile de care aveti nevoie. Veti vedea ca acestia se vor plia pe nevoile voastre mereu.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente