vineri, octombrie 7, 2022
AcasăȘtiri din OlteniaCaptură impresionată: droguri în valoare de 1, 5 milioane euro descoperite în...

Captură impresionată: droguri în valoare de 1, 5 milioane euro descoperite în mașina unui gorjean

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Gorj, Serviciul de Combatere a a Criminalității Organizate (SCCO) Gorj au organizat un flagrant, la 30 maugust 2022, la capătul căruia un bărbat din Gorj a fost depistat în mașină cu 93.780 de comprimate cu substanţa activă Clonazepam, 196.770 de comprimate având substanţa activă Alprazolam, ascunse cinci cutii de carton. Procurorii și ofițerii de Poliție Judiciară gorjeni au ridicat importante sume de bani, telefoane mobile, cartele SIM.

Alături de inculpatul prins în flagrant, au mai fost reținuți alți doi, cei trei fiind plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, prin decizia Tribunalului Gorj din 31 august 2022, fiind acuzați de trafic de droguri de mare risc, deoarece substanțele active ale acestor medicamente, în această categorie se încadrează.

Anchetatorii au refăcut traseul infracțiunii. Un sârb le-a introdus în țară, ascunse în marfa unui TIR, le-a predat unui complice pe raza județului Timiș. În acest timp, un al treilea inculpat a executat o acțiune de evitare a filajului de către autoritățile în drept să prevină, să depisteze și să oprească acțiunile ilicite grave precum traficul internațional de droguri.

Din informațiile anchetatorilor reiese că rețeaua urma să trimită drogurile în Norvegia, stat non-UE dar membru Schengen. Așadar, se profita de colaborarea româno-sârbă la frontieră, pentru ca apoi, drogurile să intre ușor prin Ungaria, în spațiul Schengen, de unde nimeni nu le mai controla până la destinația finală.

Este cel mai mare succes al DIICOT și SCCO Gorj din acest an.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente