miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăCasa si gradinaCând trebuie alese sursele de iluminat în amenajarea unui apartament

Când trebuie alese sursele de iluminat în amenajarea unui apartament

Designul iluminatului, precum și alegerea și instalarea corpurilor de iluminat într-un apartament nou sau atunci când amenajezi un apartament, este una dintre cele mai importante probleme. Designul de iluminat atent va asigura funcționalitatea și estetica noului apartament, împreună cu amenajarea mobilierului. Aranjarea corectă a iluminatului în apartament este jumătate din succesul unui design de interior de succes. Chiar și cel mai frumos și scump mobilier și accesoriile de casă atent selectate, nu vor arăta bine, decât dacă sunt iluminate corespunzător. 

De aceea este atât de important să te gândești la aranjament și la tipul lămpilor înainte de a începe să finisezi interiorul. Sfatul este să cumperi corpuri de iluminat Logic Light pentru planificarea iluminatului la amenajarea apartamentului.

Aranjarea corectă a sarcinilor

Un bun design al iluminatului dintr-un apartament, este aranjarea corectă a sarcinilor și a lămpilor decorative. Scopul corpurilor de iluminat care oferă un confort adecvat și subliniază designul interior, este de a oferi iluminare pentru toate locurile atunci când este necesar, dar fără a multiplica inutil lămpile. Designul iluminatului este, de asemenea, un aranjament logic de prize și întrerupătoare. Lămpile de lucru, de exemplu plafonierele concepute pentru a ilumina întreaga cameră – pot fi sub formă de lustre aplicate sau mai multe spoturi, luminând întreaga suprafață cu lumină difuză. Lămpile decorative oferă lumină mai mult sau mai puțin concentrată. 

În încăperile în care plănuiești un anumit tip de mobilier, este bine să incluzi în designul de iluminat lămpi care urmează mobilierul, precum și lampadare cu abajur cu braț lung sau plafoniere suspendate. În încăperile mari este bine să proiectezi iluminatul pe zone- posibilitatea de a aprinde fiecare a doua lampa sau de a ilumina doar o parte a încăperii. Același lucru este valabil și pentru candelabru sau lustre cu mai multe brațe, care poate fi aprins în întregime sau doar pe jumătate. 

Atunci când proiectezi iluminatul pentru un apartament, trebuie să ții cont de înălțimea interiorului. Acest lucru te va ajuta să alegi candelabre impresionante sau mai degrabă să te limitezi la lustre aplicate. În interioarele spațioase, uneori este recomandabil să atârni o lampă mare, la scară, al cărei corp va umple spațiul și funcționează mai mult deasupra mesei. Într-un spațiu de dimensiuni mai mici este mai bine să alegi lustre aplicate sau spoturi care direcționează lumina. O altă problemă la care trebuie să fii atent atunci când amenajezi iluminatul unui apartament, este puterea becurilor. 

Cum să alegi corpuri de iluminat Logic Light

Pentru a înțelege cum să alegi corpurile de iluminat pentru un apartament, trebuie să acorzi atenție nu numai designului, ci și caracteristicilor de design aleprodusului. Cel mai des folosite, sunt corpurile de iluminat din metal, plastic refractar și sticlă, deoarece dispozitivele realizate din aceste materiale durează cât mai mult posibil. De asemenea, ar trebui să iei în considerare puterea și temperatura culorii. Puterea este calculată pe baza suprafeței camerei. Pentru a face acest lucru, poți utiliza calculatoare online sau formule speciale. Trebuie doar să ții cont de suprafața camerei, precum și de tipul și puterea corpurilor de iluminat Logic Light.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Ultimele