vineri, aprilie 19, 2024
AcasăEconomicCând este eficient transpaletul electric cu catarg?

Când este eficient transpaletul electric cu catarg?

Transpaleții electrici cu catarg sunt utilizați pentru o gamă variată de aplicații din aria intralogisticii, în special pentru manipularea mărfurilor la înălțime.

Aceste aparate au fost realizate pentru a satisface nevoile companiilor, oferind activități precise, fiabile și sigure. Sunt folosite mai ales în condiții intense de muncă.

Sunt create pentru a simplifica eforturile angajaților. Pot fi utilizate în cele mai înguste spații. Sunt robuste și puternice, răspunzând provocărilor din timpul orelor de muncă, mai ales celor bazate pe:

 • Dimensiuni de sarcină;
 • Constrângerilor legate de spațiu;
 • Tipuri de podele;
 • Timpii de lucru;
 • Cerințe individuale de utilizare.

De ce au fost proiectate transpaleții electrici cu catarg?

Transpaleții cu catarg au fost proiectați pentru a realiza numeroase sarcini. Majoritatea vor include deplasarea mărfurilor grele pe distanțe mari în interiorul depozitelor.

Design-ul lor este unul compact, ce vor ajuta operatorii să-și exercite munca în cele mai înalte condiții de siguranță. Transpaletele electrice cu catarg vor permite deplasarea prin spații înguste, fără a-i incomoda pe operatori.

Caracteristica definitorie a acestor instrumente de transportare a mărfii constă în reușita de combinare a manevrabilității transpaleților lipsiți de platformă, cu viteza celor ce au platformă. Transpaleții cu catarg oferă o bună vizibilitate operatorilor.

Mai mult decât atât, există posibilitatea de a controla ridicarea, coborârea și viteza de efectuare a virajelor. Sunt adesea folosiți pentru transportarea paleților de mărfuri foarte grele.

Datorită lor, transportarea mărfurilor în diverse industrii nu mai reprezintă o piedică și nici o provocare. Sunt printre cele mai bune și eficiente soluții întâlnite de către operatori.

Contribuie la ușurarea transportului, dar și la evitarea accidentelor la locul de muncă. Implicit, productivitatea va crește odată cu apariția lor. Cu fiecare an ce trece, transpaleții electrici cu catarg devin din ce în ce mai complecși.

Transpaleții cu catarg sunt ergonomici și durabili. Îi poți găsi pe dimensiunile necesare, fie mici, medii sau mari. Ei au fost creați să reziste la solicitările industriilor de astăzi.

Ce tip de transpalet să alegi: hidraulic sau electric?

Știi că funcția principală pe care un transpalet o îndeplinește este aceea a unei transportări facile, cu ajutorul unei manevrări ușoare, pe distanțe mici. Din această cauză, funcționalitatea și comoditatea sunt principalele caracteristici pe care transpaleții electrici cu catarg trebuie să le aibă.

Evoluția tehnologică a adus modelele pe care le cunoaștem:

 • Transpaletul hidraulic manual – se folosește mai ales pentru suprafețele dure; se poate conduce de către operatorii care nu au experiență sau specializare; au un preț avantajos, reușind să transporte diferite tipuri de paleți;
 • Transpaletul semi-electric – transpaleții pot fi de două tipuri (cu ridicare manuală sau electrică); mai sunt cunoscuți și sub denumirea de transpaleți hibrizi; productivitatea este mai înaltă;
 • Transpaletul electric – se deplasează pe baza unui motor electric; nu necesită nici un fel de efort fizic; sunt potrivite pentru distanțele mai lungi și dificile.

Ce caracteristici trebuie să îndeplinească un transpalet electric cu catarg?

Alegerea unui transpalet pentru productivitatea companiei tale este o decizie importantă, pe care trebuie să o iei cu mare atenție. Pe lângă că poți cere sfaturile unui specialist, iată mai jos câteva aspecte ce trebuie să le îndeplinească un transpalet electric cu catarg:

 1. Sarcina de transportare

Sarcina de transportare este una dintre principalele caracteristici primordiale ce trebuie să le îndeplinească un transpalet electric cu catarg. Sarcina trebuie să coincidă cu nevoile pe care firma le are.

Unele pot ajunge la peste 3000 de kg. Sarcina de transportare trebuie să fie un pic mai mare decât greutatea mărfurilor ce vor fi transportate, pentru a se evita defecțiunile.

 1. Manevrabilitatea

Transpaletul poate fi utilizat fie în exterior, fie în interior. Așadar, acesta trebuie să fie ușor de manevrat. Mai mult decât atât, este necesar să aibă capacitatea să se întoarcă pe raze foarte mici, însă să fie compact.

 1. Dimensiunile

Dimensiunile paleților trebuie să corespundă cu dimensiunile furcilor transpaletului cu catarg. Cea mai des întâlnită mărime este de 1150 x 525 mm.

 1. Înălțimea de ridicare
 2. Înălțimea furcilor 

Înălțimea furcilor coborâte trebuie să fie cât mai mică. Doar așa vor încăpea în cele mai mici spații.

 1. Funcția de cântărire
 2. Funcția de automatizare a ridicării

Așadar, aspecte mai sus menționate sunt foarte importante în procesul de alegere. Pentru transpaleții utilizați în interior este obligatorie manevrabilitatea. Transpaletul trebuie să aibă o rază cât mai mică de întoarcere, dar să fie compact.

Doar așa va putea fi manipulat ușor printre rafturi și echipamente. Transpaleții din oțel inoxidabil vor fi perfecți pentru utilizarea în medii corozive. Se mai folosesc și în industria alimentară, unde igiena trebuie să fie la cele mai înalte standarde.

Transpaleți cu zgomot redus

Există transpaleți care vor transporta paleții cu zgomot redus. Ei sunt utilizați mai ales când se lucrează până târziu. Transpaleții vor avea două tipuri de roți:

 • Cele mici sub furci – ce se vor glisa sub palet;
 • Una mare sub bara de tracțiune – ce are rol în viraje.

Roțile pot fi proiectate din nailon, potrivite pentru suprafețele mai dure și pentru transportul sarcinilor mai grele. Cauciucul este un alt material foarte folosit.

Roțile din cauciuc vor face zgomot mai puțin, având o aderență mai bună pe suprafețele alunecoase. Roțile din poliuretan sunt flexibile.

Transpaletul electric cu catarg trebuie să fie manevrat în siguranță, pentru ca operatorul să nu fie pus în pericol. Așadar, coborârea trebuie să fie una lină, fără grabă. Este de preferat să se evite coborârea bruscă a furcilor.

Centrul de greutate va fi mereu poziționat în centrul celor două furci. Dacă nu va fi respectată această regulă, încărcătura se poate destabiliza, urmând o răsturnare în timpul ridicării.

Pe transpalet nu vor fi depozitați pe o perioadă îndelungată de timp mărfurile. În starea de repaus a transpaletului electric cu catarg furcile vor fi puse într-o poziție inferioară. Este exclusă supraîncărcarea transpaletului, din motive evidente.

Transpaletul este destinat utilizării pe suprafețe drepte și dure. Pentru suprafețele înclinate, există modelele cu frână.

Transpaletul este instrumentul de intralogistică, care ușurează munca oricărei activități. Supermarketurile, depozitele de tot felul, atelierele de producție vor avea mereu nevoie de astfel de echipamente.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele