vineri, octombrie 7, 2022
AcasăCasa si gradinaBucătăria franceză poate fi considerată una dintre cele mai bune bucătării din...

Bucătăria franceză poate fi considerată una dintre cele mai bune bucătării din lume

Bucătăria franceză este faimoasă în lume, deoarece este recunoscută ca fiind cea mai apreciată bucătărie. Francezii au avut întotdeauna reputația de a fi mari bucătari, iar preparatele lor sunt unele dintre cele mai populare din lume.

În plus, mâncarea franceză este adesea considerată foarte sănătoasă, datorită accentului pus pe ingredientele proaspete și pe metodele de preparare ușoare. În timp ce multe alte bucătării se bazează pe sosuri mai grele și pe preparate cu multă carne, bucătăria franceză tinde să includă carne mai ușoară, cum ar fi puiul sau peștele, precum și legume și fructe proaspete.

Este cunoscută pentru aromele sale bogate, iar bucătarii francezi au perfecționat arta de a asorta alimentele cu vinul.

Stilul de gătit al țării a fost influențat de multe culturi diferite, inclusiv de cele din Italia, Spania și Germania. Francezii sunt, de asemenea, cunoscuți pentru utilizarea untului și a smântânii în majoritatea mâncărurilor.

Printre alimentele franceze populare se numără escargot (melc), cassoulet (tocană de fasole albă), sufleu au Grand Marnier (sufleu cu aromă de portocale), Quiche Lorraine.

Unul dintre cele mai faimoase feluri de mâncare franțuzești este croque-monsieur: un sandviș cu șuncă și brânză la grătar care este adesea servit cu o garnitură de cartofi prăjiți. Alte feluri de mâncare franțuzești populare includ coq au vin (pui înăbușit) și boeuf bourguignon (tocană de vită), quiche cu somon.

Sursa imaginii: quiche cu somon Chez Odette

Francezii își iubesc mâncarea, atât de mult încât au o întreagă sărbătoare dedicată acesteia-La Fête de la Gastronomie (care se traduce prin „Ziua gastronomiei”), sărbătorită pe 16 august. Această sărbătoare celebrează moștenirea și cultura culinară a Franței și încurajează oamenii să își sărbătorească țara mâncând mâncăruri franceze delicioase.

Francezii au reputația de a se bucura de mâncarea lor

Francezii își iubesc mâncarea. Le place prepararea, le place gustul și le place să mănânce. Este un mod de viață pentru mulți în Franța și este ceva de care se bucură și mulți oameni din întreaga lume – chiar dacă nu își dau seama!

Cu toate acestea, francezii nu se rezumă doar la mâncare: ei sunt, de asemenea, foarte mândri de prezentarea preparatelor lor. La urma urmei, dacă ai de gând să petreci toată ziua gătind ceva, ai putea la fel de bine să te asiguri că arată uimitor atunci când îl pui pe masă pentru oaspeți. Acest lucru poate însemna orice, de la o farfurie simplă cu câteva garnituri sau mai multe feluri de mâncare servite în porții mici cu decorațiuni elaborate.

De fapt, această idee a devenit atât de populară încât restaurantele din Franța au acum meniuri întregi dedicate exclusiv prezentării: acestea se numesc „mese formale” sau „cine gastronomice”. Acestea pot fi incredibil de scumpe – dar dacă sunteți în căutarea unei experiențe de masă uimitoare în timp ce vizitați Franța, atunci aceasta este cu siguranță o modalitate de a merge!

Francezii au o istorie bogată în materie de gătit și nu este de mirare de ce au o asemenea afinitate pentru mâncare. Le place să mănânce în oraș – și de ce nu ar face-o? Mâncatul la restaurant este o modalitate excelentă de a petrece timp cu prietenii și familia în timp ce vă bucurați de o masă delicioasă.

Un lucru care nu s-a schimbat la bucătăria franceză este accentul pus pe ingredientele proaspete. Mulți bucătari din Franța gătesc doar cu ingrediente organice de la fermele locale, deoarece cred că acest lucru face ca mâncarea lor să aibă un gust mai bun. Bucătarii tind, de asemenea, să folosească mai puține arome artificiale sau conservanți atunci când pregătesc mâncărurile, deoarece doresc să lase aromele naturale să strălucească. De asemenea, ei servesc porții mai mici decât sunt obișnuiți mulți americani să vadă la restaurante – ceea ce înseamnă că vă puteți aștepta ca masa să fie mai scumpă, dar și mai sățioasă!

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente