joi, iulie 18, 2024
AcasăActualAvantajele aparatului dentar ceramic

Avantajele aparatului dentar ceramic

Un aparat dentar ceramic este compus din mici componente dreptunghiulare fixe care sunt lipite de suprafața dentară la exterior sau la interior. Pot fi realizate din metal sau ceramice și sunt folosite pentru atașarea arcului de dinți. 

Acest lucru se realizează fie cu ajutorul unor ligaturi de cauciuc sau sârmă, fie prin simpla deschidere și închidere a unei mici cheițe. Împreună, aceste părți alcătuiesc un aparat dentar ceramic. Aparatele dentare ceramice, ca și cele metalice, sunt potrivite pentru tratarea aproape a tuturor nealinierilor simple, moderate și severe ale dinților și maxilarelor. Sunt realizate din ceramică de culoarea dintelui și, prin urmare, sunt plăcute din punct de vedere estetic, sunt igienice și discrete. Acesta este motivul pentru care sunt atât de populare în rândul tinerilor și, în special, a adulților.

De asemenea, este posibil, ca în locul firelor metalice, să fie atașate fire super-elastice, albe, cu un strat de plastic, ceea ce mărește și mai mult invizibilitatea aparatelor dentare ceramice. Structurile ceramice nu sunt doar avantajoase din punct de vedere estetic. Datorită marginilor lor rotunjite și a suprafeței lor extrem de netede, bacteriilor le este dificil să se colonizeze și astfel minimizează drastic riscul cariilor și riscul decolorării dinților.

Ce este aparatul dentar ceramic

Aparatul dentar ceramic nu trebuie confundat cu aparatul dentar din plastic de culoarea dinților, care se poate decolora după un anumit timp. Aceste structuri sunt rar folosite în zilele noastre. Cu toate acestea, este recomandabil să obții informații detaliate de la medicul ortodont despre materialul aparatului dentar utilizat, înainte de a începe tratamentul. De asemenea, este important să acorzi atenție selecției sistemului. La aparatele dentare ceramice convenționale, arcada trebuie atașată la dinte cu ajutorul unor ligaturi de sârmă sau inele de cauciuc transparent. Acest cauciuc transparent se poate colora atunci când mănânci anumite alimente (cum ar fi curry, sfeclă roșie etc.).

Aparatele dentare ceramice moderne, cu autoligatură, dispozitivele auxiliare, cum ar fi cauciucurile,nu trebuie atașate și nu există riscul de decolorare. Cu toate acestea, în cazul unor alinieri greșite (de exemplu, goluri mari) este necesar să se atașeze lanțuri de cauciuc (conectează mai mulți dinți între ei), care se pot colora atunci când mănânci o mâncare obișnuită. Totuși, acestea se pot înlocui ușor și nu durează mult să înlocuiești inelele de cauciuc și/sau lanțurile de cauciuc, chiar înainte de următoarea întâlnire obișnuită. 

Cum se utilizează un aparat dentar ceramic

Aparatele dentare ceramice pot fi utilizate în același mod ca și suporturile metalice convenționale. Timpul de tratamentcu aparate dentare ceramice este comparabil cu timpul de tratament cu aparate dentare metalice. În funcție de nealinierea dintelui și/sau a maxilarului, aceasta poate varia de la câteva luni la câțiva ani. Programele de controlsunt, de asemenea, stabilite la fel de des ca și pentru aparatele dentare metalice și au loc de obicei la fiecare patru până la opt săptămâni. În timpul programărilor de control, aparatele dentare sunt schimbate după cum este necesar, se fac ajustări, se lipesc structuri sau se iau alte măsuri pentru un rezultat perfect al tratamentului.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele