În cazul în care te afli în construcții sau îți dorești un gard nou pentru locuința ta, știi cât de frustrant este să găsești modelul potrivit, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere al rezistenței.
Gardurile realizate din șipcă metalică sunt o alegere practică, mai ales din punct de vedere financiar. Sunt foarte ușor de montat și nu necesită nici un fel de întreținere specială. Sunt văzute va fiind o alternativă modernă a clasicelor șipci de gard.
Șipca metalică gard poate fi realizată din tablă zincată sau aluzinc. Aceasta poate fi vopsită pe ambele părți. Acestea sunt foarte rezistente contra coroziunii.
Spre deosebire de alte alternative, șipca metalică pentru gard va avea anumite avantaje, precum lipsa mucegăirii sau a crăpării.
Care sunt tipurile de șipcă metalică gard?
Șipca metalică este de două feluri:
- Fălțuită;
- Nefălțuită.
Șipca metalică fălțuită are un design aparte, lucios. Datorită fălțuirii, are o rezistență crescută la deformarea mecanică. Marginile sale sunt duble, îndoite.
Ceea ce diferențiază șipca nefălțuită față de cea fălțuită este că cea nefălțuită are marginile drepte, fără îndoituri, nefiind atât de rezistentă precum cea fălțuită.
Șipcă metalică gard – care sunt avantajele sale?
Datorită avantajelor pe care aceste garduri realizate din șipcă metalică le oferă, au început să apară din ce în ce mai mulți doritori. Avantajele ce le oferă sunt chiar incontestabile:
- Durabilitatea;
- Securitatea;
- Rentabilitatea;
- Întreținerea;
- Estetica;
- Flexibilitatea;
- Rezistența;
- Prețul;
Durabilitatea
Unul dintre cele mai avantajoase beneficii pe care le oferă șipca metalică este rezistența sa. La rândul lor, și gardurile de lemn sunt solide, însă pentru a atinge performanțele maxime necesită mai multă atenție.
Cu toate acestea, după câțiva ani putrezesc și trebuie înlocuite. Există o soluție mai rentabilă, cea a gardului realizat din șipcă metalică. Aceasta este concepută pentru a rezista de-a lungul a mai multor ani.
Ea poate rezista și până la 20 de ani, chiar dacă există fenomene meteo extreme. Materialul din care este realizată șipca metalică este ignifug și rezistent la uzură. Poate fi reciclată, fiind un material prietenos cu mediul înconjurător.
Securitatea
Dacă ai nevoie de securitate și intimitate, atunci cea mai bună soluție este gardul realizat cu ajutorul șipcii metalice. Fiecare dintre noi își dorește ca măcar în interiorul casei noastre să avem parte de liniștea pe care o merităm.
Șipca metalică pentru gard oferă o protecție crescută împotriva tentativelor hoților și mai ales împotriva infracțiunilor. Un astfel de gard nu se poate tăia foarte ușor. Așa că musafirii nepoftiți vor întâmpina dificultăți.
Le va fi aproape imposibil să intre în locuința ta. Așadar, sunt alegerea cea mai sigură atunci când vine vorba despre protecția celor dragi și a ta implicit.
Rentabilitatea
Majoritatea proprietarilor se vor îndrepta către gardurile cu șipcă metalică doar pentru simplul fapt că sunt foarte accesibile ca preț. Sunt rezistente, ceea ce nu impune o întreținere specială, urmată de costuri suplimentare.
În cazul în care apar probleme, costul reparațiilor este mai mic decât a reparațiilor unui gard din lemn.
Întreținerea
Gardurile metalice sunt adesea realizate din oțel. Șipca metalică este alegerea perfectă pentru cine nu vrea să-și petreacă mult prea mult timp în procesul de întreținere a gardului.
Mai mult decât atât, există acele șipci metalice, vopsite și finisate, astfel încât nu mai este nevoie să vopsești gardul. Datorită procesului de fabricație, acestea dau dovadă de o rezistență aparte împotriva coroziunilor, arătând excelent și după 10 ani.
Estetica
Poți adăuga un plus de valoare casei cu ajutorul unui gard realizat din șipcă metalică. Un astfel de gard este unul dintre cele mai estetice și atrăgătoare.
În funcție de preferințele personale, există mai multe tipuri de șipci, modelele și culori. În plus, ele pot fi tăiate în funcție de nevoi. Prezintă niște linii ferme, plăcute pentru iubitorii de frumos.
Un gard realizat dintr-o șipcă metalică poate crește considerabil valoarea proprietății, având rolul de a o face mult mai atractivă.
Flexibilitatea
Un alt avantaj foarte important este flexibilitatea ce o oferă în timpul proiectării. Ea poate fi în orice formă sau stil. Este printre singurele materiale ce vor acoperi o gamă impresionantă de preferințe.
Așadar, dacă îți dorești un gard clasic, modern sau cu totul special, poți obține acest lucru cu ajutorul șipcilor metalice de diferite modele, dimensiuni și culori. Sunt garduri frumoase, sigure care necesită un minim de atenție asupra întreținerii lor.
Rezistența
Gardurile realizate din șipci metalice nu ruginesc. Chiar dacă în starea lor naturală o fac, după procesul de finisare ele pot rezista și 20 de ani fără a rugini. Cele mai eficiente sunt cele realizate din aluminiu.
Aceste tipuri de șipci sunt perfecte pentru cei ce locuiesc în apropierea mării, oceanelor sau într-o zonă destul de umedă.
Prețul
Gardurile metalice sunt o opțiune extrem de avantajoasă din privința raportului de calitate-preț. Dacă sunt instalate de către profesioniști, proprietarul nu va mai fi nevoit să cheltuiască în plus pentru a-și păstra gardul estetic și funcțional.
Costurile neprevăzute nu sunt întâlnite în cazul gardurilor realizate din șipci metalice. Eventual vor exista cele minimale. Un astfel de gard este foarte ieftin în comparație cu unul realizat integral din lemn.
De ce ai nevoie pentru a monta un gard din șipcă metalică?
Dacă nu vrei să apelezi la o firmă profesională, gardul din șipcă metalică poate fi montat personal de către tine. În trusa ta de scule va trebui să existe:
- O mașină de găurit și înșurubat;
- Nivelă;
- Foarfecă electrică pentru tablă ondulată;
- Fierăstrău circular;
- Instrumente specifice măsurării și a trasării.
Șipca metalică nu se taie niciodată cu polizorul unghiular, deoarece o poate deteriora și afecta rezistența ei în timp și contra fenomenelor exterioare. Pentru o rezistență cât mai mare, șipcile se vor prinde în 2 sau 3 puncte, în funcție de înălțimea lor.
Lungimea șipcilor se realizează pe comandă. Ele pot fi montate atât pe verticală, cât și pe orizontală. Se recomandă ca pe un metru liniar să fie montate între 7 și 9 șipci, cu o distanță de cel puțin 10 mm.