sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăActualAJOFM DOLJ deschide Bursa Locurilor de Muncă pe 14 octombrie!

AJOFM DOLJ deschide Bursa Locurilor de Muncă pe 14 octombrie!

AJOFM Dolj a anunțat că în data de 14 octombrie 2022. Locul de desfășurare este Fundațiai pentru Tineret Dolj, ( cunoscută drept Casa Tineretului), situată în Craiova pe Strada Calea Severinului Nr. 1. Evenimentul va începe la ora 09.00.

AJOFM Dolj anunță următoarele informații de interes pentru public: „Evenimentul se adresează, în principal, absolvenților instituțiilor de învățământ (dar și altor persoane aflate în căutarea unui loc de muncă), oferind participanților posibilitatea de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă potrivit pregătirii lor profesionale sau în ultimă instanţă să se (re)orienteze profesional către ocupaţii / meserii cu mai mari posibilităţi de angajare pe termen mediu şi lung

Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți reprezintă una dintre măsurile active destinată corelării cererii și ofertei de forță de muncă, aflată mereu în atenția Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj. Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creșterea gradului de ocupare a forței de muncă, existând posibilitatea interacțiunii directe dintre angajator și solicitant.

Angajatorii care dispun de locuri de muncă vacante și sunt interesați să participe la această acțiune pot depune situația privind locurile de muncă vacante ce vor fi oferite în cadrul bursei la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj sau o pot transmite pe adresa de email a instituției”.

Oltenia este o regiune unde se resimte nevoia de forță de muncă în contextul în care migrația tinerilor în statele UE mai dezvoltate este tot mai mare. Angajatorii au început să ofere tot mai multe facilități dar nu găsesc forța de muncă pe care o doresc, în special aceea pregătită practic, adică aptă să intre în activitate cu training minim sau fără training.

Angajatorii cer responsabililor din învățământ să pună accent pe pregătirea practică, formarea de competențe. Învățământul dual. adică școli profesionale de stat cu clase finanțate de mediul privat în speclalizări de interes sunt tot mai căutate de tineri pentru că angajatorii promit că angajează absolvenții din învățământul dual.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente