miercuri, iulie 17, 2024
AcasăCasa si gradinaAflă ce nu trebuie să lipsească din camera copilului tău, pentru a...

Află ce nu trebuie să lipsească din camera copilului tău, pentru a se bucura de un spațiu relaxant și creativ!

Te-ai gândit cum ar trebui să arate camera copilului tău pentru a se bucura de un spațiu relaxant și creativ? Când vine vorba de amenajarea camerelor pentru copii, nu există reguli. Dar te putem ajuta cu sugestii! Iată câteva elemente pe care le poți include pentru a oferi impresia unui loc confortabil, în care se va juca, va descoperi lucruri noi și va crea amintiri. 

  1. Joacă-te cu nuanțe colorate

Copiii iubesc tot ce înseamnă culoare. Cu toate acestea, poate fi destul de dificil să o alegi pe cea potrivită. Poate fetița ta adoră nuanțele de roz aprins, dar există posibilitatea ca în câțiva ani să-și schimbe părerea. Dacă renovarea locuinței nu se află în planurile tale de viitor, ar trebui să alegi culorile cu atenție. În acest caz, poți opta pentru pereți albi sau în culori neutre, iar culoarea o poți aduce prin mobilier și decorațiuni în culorile curcubeului.

  1. Oferă-i un loc pentru creație

Dacă beneficiezi de suficient spațiu, o parte a încăperii trebuie să o dedici locului de creație: un mic birou. Prin simplul fapt că îi asiguri copilului tău un loc unde poate colora, acest lucru îl va menține ocupat și, în același timp, îl va ajuta să se dezvolte din punct de vedere psihic și mental. În plus, odată ce copilul tău va crește, acest spațiu poate deveni util deoarece deja va avea acel spațiu liniștit în care va studia sau își va face temele.

  1. Decorează pereții cu tablouri cu animale

Dacă vrei ca încăperea micuțului să nu ducă lipsă de personalitate, o idee bună ar fi să alegi tablouri cu animale! Tablourile cu animale dețin acel aspect esențial ce le face potrivite oricărei grupe de vârstă, de la copii până la adulți. Poți alege un tablou cu animalul favorit al copilului, sau cu animăluțe în ipostaze amuzante. Un lucru este clar, acesta este un decor atemporal, captivant, care îi va aduce zâmbetul pe buze copilului tău.

  1. Nu supraaglomera încăperea

Pune joaca pe primul loc! Atunci când vorbim despre camera copiilor, ar trebui luat în calcul principiul „less is more”. Încearcă să decorezi într-un mod cât mai simplu, să reduci volumul mobilierului, iar astfel îi vei oferi mai mult spațiu pentru joacă. În plus, cu timpul, acel spațiu poate fi util în caz că vei redecora încăperea.

Ei bine, amenajarea camerei în care micuțul tău crește și se joacă ar trebui să fie o experiență distractivă. Ține cont că aceasta trebuie să fie funcțională, să fie un spațiu pe care îl va adora și peste câțiva ani. Chiar dacă începi de la 0 sau vrei doar să îmbunătățești aspectul camerei, sperăm că ai găsit doză potrivită de inspirație chiar aici.

Sursa foto: Freepik.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele