sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăLocaleStiri GorjAccidente la Complexul Energetic Oltenia, ieri s-a prăbușit un mal de...

Accidente la Complexul Energetic Oltenia, ieri s-a prăbușit un mal de pământ la Cariera Roșiuța

Angajații din Complexul Energetic Oltenia trebuie să fie cu ochii în patru, se întâmplă tot felul de accidente la locul de muncă. Se află de cele mai grave, cele minore sunt trecute cu vederea chiar dacă pot pune în pericol viața oamenilor, mulți se tem să nu-și piardă locul de muncă, uitând că trebuie oricum să se renunțe la cărbune.

Ieri un mal s-a desprins și a căzut pe bandă la Cariera Roșiuța.

Din fericire nu există victime de această dată.

Astfel de accidente se întâmplă tot mai des.

Să nu uităm că-n septembrie 2020, la Cariera Jilț Sud unde au murit trei oameni luna trecută după ce o tanchetă s-a răsturnat, un mal de s-a prabusit peste un excavator în cabina căruia se afla un bărbat de 50 de ani ce a fost proiectat prin geamul excavatorului. A ajuns la spital cu mâna ruptă.

Tot în acea zi de 02 septembrie a anului 2020, tot la Sud, s-a rupt o balustradă la un excavator, iar un lăcătuș mecanic a căzut în capul cefelistului. Acesta a suferit mai multe fisuri la coloană.

Să nu uităm că în ziua în care au murit cei trei angajați la Sud, o altă tanchetă s-a împotmolit în mocirlă la Nord.

De obicei nu toate accidentele sunt anunțate, mai ales dacă nu există victime.

Pe data de 1 aprilie 2020 la Cariera Roșiuța a avut loc o avarie la un utilaj, la schimbul II, aceasta nefiind anunțată, la momentul producerii, la companie. Excavatorul 04 a fost la un pas de a fi aruncat peste o treaptă, după ce malul s-a surpat pe banda de front, rupând-o de la jumătate.

În septembrie 2021, un bărbat a fost prins de bandă la Roșiuța.

„Astăzi, în jurul orelor 11:00, un lucrător în vârstă de 52 de ani, angajat al unei unități din domeniul minier, pe raza municipiului Motru, în timp ce efectua manevra de tăiere a unui cap de toron de la o bandă care se afla în staționare, a fost prins în circuitul de bandă care a pornit intempestiv, fiindu-i prinse astfel membrele inferioare cu toronul. Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Motru pentru îngrijiri medicale”, informa ITM Gorj .

Regulile de sănatate si securitate in muncă sunt trecute cu vederea.

The post Accidente la Complexul Energetic Oltenia, ieri s-a prăbușit un mal de pământ la Cariera Roșiuța appeared first on Stirile Olteniei.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele