joi, septembrie 29, 2022
AcasăActualA decedat Radu Ciuceanu, unul din cei mai cunoscuți membri ai Rezistenței...

A decedat Radu Ciuceanu, unul din cei mai cunoscuți membri ai Rezistenței anti-comuniste din România, istoric, om politic (1924-2022)

Istoricul, profesorul Radu Ciuceanu, membru al Rezistenței anticomuniste din România a decedat la 98 de ani.

Născut la 16 aprilie 1924 la Arad, a ajuns elev la Colegiul Carol I din Craiova. În 1947, a intrat în rezistența anti-comunistă și a luptat până la arestarea sa în septembrie 1948. A fost condamnat la 15 ani temniță grea. A trecut prin închisorile de la Craiova, Jilava, Târgșor, Pitești ( victimă a reeducării violente, torturat în camera 4-Spital) Gherla, Aiud, Văcărești, Dej, deci prin cel mai dur sistem concentraționar românesc.

A Absolvit Facultatea de Istorie la Universitatea din București în 1972. A devenit doctor în Istorie al Academiei Române. A lucrat în calitate de cercetător științific I și de director al Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului, începând din 1993. A fost ales membru de onoare al Academiei Române în 2019. Din 1990 a fost fondator al AFDPR. A fost și parlamentar, militând pentru clarificarea adevărurilor regimului instalat în România în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Cele mai citite

comentarii recente