GEMINA Group are o experiență internațională de peste 100 de ani în domeniu, proiectând şi executând lucrări din prefabricate la cheie în întreaga Europă.
În România, GEMINA Group, a fost prezent din 1997 unde, datorită experientei acumulate, este una dintre societățile cele mai dezvoltate în domeniul prefabricatelor, atat pentru nivelul tehnologic, cat si pentru calitatea esteticii.
Misiunea GEMINA este să ofere beneficiarilor cele mai bune soluții tehnice și estetice pentru hale industriale, încercând să înglobeze în fiecare clădire atât profesionalismul dobândit dintr-o experiență de peste 100 de ani, cât și visurile fiecărui beneficiar.
GEMINA Group oferă soluții complete pentru construcții civile și hale industriale:
- Consultanță și proiectare lucrări de construcții
- Antreprenoriat general
- Management de proiect
- Sistematizare teren și amenajări exterioare
- Lucrări de structură (infrastructură și suprastructură)
- Fațade
- Hidroizolații și termoizolații
- Pardoseli interioare și exterioare
- Amenajări interioare
- Instalații (Electrice, HVAC, Anti-incendiu, etc.)
Cateva dintre cele mai mari avantaje ale halelor industriale GEMINA față de halele clasice din metal sunt următoarele:
Confort termic
Față de halele metalice, halele prefabricate din beton prezintă caracteristici duble de izolare termică, oferind stabilitate și confort termic chiar și în absența unor echipamente tehnice suplimentare de menținere a condițiilor optime de microclimat prin încălzire sau, după caz, răcire.
Astfel, construcțiile prefabricate din beton asigură costuri de exploatare nule , în comparație cu cele metalice și cu orice alte tipuri de închideri perimetrale și de acoperiș, prin reducerea consumului de energie necesară menținerii unei temperaturi optime pentru desfășurarea activității umane și pentru orice tip de destinație economică (hale agricole, hale pentru depozitare, hale de producție, hale comerciale, spații administrative, logistice).
Timpul execuției
Timpul de execuție al construcțiilor GEMINA este redus cu 10% până la 40%, față de cel necesar unei construcții metalice. Același lucru este valabil și pentru panourile DE ÎNCHIDERE GEMINA, dacă le comparăm cu montajul panourilor metalice de tip „Sandwich”. În ansamblu, de obicei, se confundă dimensiunea și greutatea, cu un timp mai mare de execuție. În ambele cazuri – și pentru construcțiile GEMINA și pentru cele metalice -, se folosesc macarale (doar sarcinile diferă) în lucrările de montaj, dar numărul elementelor de montat, în cazul prefabricatelor, este de circa la jumătate, ceea ce duce la reducerea timpului de execuție, conform celor de mai sus.
Rezistența
Rezistența la cutremur nu este, așa cum s-ar putea crede, mai bună în cazul structurilor ușoare decât în cazul clădirilor GEMINA. Perioada de vibrație este parametrul analizat pentru a determina forțele seismice la care o clădire este supusă, iar acesta are două variabile – masa și rigiditatea clădirii; astfel, masei superioare a prefabricatelor din beton îi este contrapusă o rigiditate mai mare, ceea ce conduce la un comportament seismic similar cu cel al clădirilor metalice.
Rezistența la foc este și ea considerabilă, aproape toate elementele clădirilor GEMINA au rezistența la foc de 120-180 minute, în timp ce structurile metalice cu panouri „Sandwich” au o rezistență la foc de 0 minute.
Rezistența la impact, la lovire, este o altă caracteristică prin care construcțiile GEMINA sunt superioare altor tipuri de construcții, în special celor metalice; dacă panourile GEMINA rezistă la loviturile produse de utilaje, panourile metalice „Sandwich” cu poliuretan se distrug.
Deschideri
Structurile și închiderile GEMINA permit realizarea de deschideri de mari dimensiuni în arhitectura clădirilor, necesare atunci când se dorește amenajarea unor zone de tip „open space” (fără dezavantajul estetic și funcțional al unor stâlpi de rezistență care fracturează omogenitatea spațiului, indispensabili pentru alte tipuri de construcții).
Aspect
Din punct de vedere estetic, construcțiile GEMINA oferă o mare versatilitate, oferind posibilități creative pentru realizarea unui impact vizual pozitiv atât în mediul de lucru din interiorul clădirii, cât și în proximitatea spațiului în care au fost ridicate, fie el urban sau peri-urban.
Clădirile GEMINA sunt de cele mai multe ori structuri arhitecturale moderne, echilibrate, geometrizate, care pot îmbina simplitatea, soliditatea și eleganța clasică.
Preț
Trebuie subliniat faptul că halele GEMINA NU sunt mai costisitoare decât cele metalice, mai ales dacă sunt luate în considerare avantajele semnificative pe care clădirile GEMINA le prezintă – costuri de mentenanță scăzute, durabilitate în timp mult mai mare, rezistență la impact, rezistență la foc, la cutremur, la coroziune, confort termic – toate aceste caracteristici conducând la realizarea de economii financiare importante în utilizarea clădirii, indiferent de dimensiunile acesteia.
Pentru clădirile de dimensiuni mari, peste medie, costurile GEMINA sunt mai mici decât cele necesare realizării unei hale metalice; pentru clădirile de dimensiuni medii, costurile de realizare sunt similare, în timp ce pentru construcții foarte mici, o hală GEMINA va costa mai mult decât una metalică (avantajul economic în operare fiind limitat de costul mai mare al panotajului, pentru suprafețe mici).
De asemenea, reamintim că o clădire GEMINA nu necesită lucrări de întreținere și, implicit, nu are costuri de mentenanță pentru o lungă perioadă, de până la 50 de ani.
Mai multe informații despre hale industriale din prefabricate din beton găsiți pe site-urile GEMINA Group: www.gemina.ro / www.geminagroup.ro sau www.halemetalicesaudinbeton.ro