. Peste 30.000 de elevi, profesori și părinți încep anul școlar 2020-2021 în platforma gratuită Digitaliada „Învățare și testare online”, sistem de management școlar care oferă utilizatorilor acces gratuit la module dedicate pentru teste, teme, videoconferințe și rapoarte de activitate. În plus, peste 6000 de elevi, din cele 50 de școli din mediul rural incluse în program, învață în laboratoare digitale complet echipate cu peste 1900 de tablete și alte 120 de echipamente IT.
Pentru a veni și mai mult în sprijinul învățării online, clienții Orange beneficiază de trafic de date gratuit, pe tot parcursul anului școlar 2020-2021, la accesarea platformei interactive „Învățare și testare online”, dar și a celor peste 2000 de resurse educaționale din www.digitaliada.ro.
Programul Digitaliada este liderul educaţiei digitale în România, cu o experiență de 4 ani în implementarea metodelor digitale în procesul de predare-învăţare-evaluare la clasă. Pionieratul şi experienţa Digitaliada au făcut ca tranziţia forţată la învăţământul la distanţă să fie una mai puţin stresantă pentru profesorii Digitaliada care erau familiarizaţi cu platforma şi cu utilizarea metodelor digitale. „Anul școlar dificil prin care am trecut a dovedit că Digitaliada este un program care a anticipat bine și eficient utilitatea introducerii metodelor digitale în predare. Profesorii care fac parte din proiect au fost pregătiți să se adapteze noului context încă din ziua zero de suspendare a cursurilor școlare . Acum intrăm într-un an școlar nou cu o experiență consolidată, mai creativi și gata să-i ajutăm pe toți profesorii din România să continue predarea la clasă sau la distanță.” – Dana Deac, Președinte Fundația Orange.
Platforma Digitaliada “Învățare și testare online” este în limba română, este permanent gratuită și poate fi utilizată pe orice tip de echipament. La acest moment, în cadrul ei există deja peste 150 de lecții și 1200 de exerciții și probleme pentru matematică, însă conținutul este îmbogățit permanent. De asemenea, în Librăria de teste, profesorii, părinții și elevii pot utiliza peste 1000 de teste pentru diverse materii, alcătuite de profesori. Platforma oferă și un modul gratuit de videoconferințe, util pentru organizarea de cursuri online. Webinariile gratuite dedicate platformei “Învățare și testare online” vor continua pe tot parcursul anului școlar 2020-2021.
“Impactul este mare, în primul rând este o provocare de autodepășire, de ieșire din zona de confort, apoi te dezvolți profesional având acces la librăria de materiale Digitaliada, apoi la nivel de relaționare și poți stabili conexiuni cu profesori din alte școli.” spune unul dintre cei peste 1000 de profesorii formați pentru predare digitală în cadrul proiectului.
În afara platformei de “Învățare și Testare online”, pe www.digitaliada.ro sunt disponibile peste 2000 de alte resurse educaționale digitale (teste și evaluări semestriale, tutoriale video, resurse înscrise de profesori din toată țara în concursul #Digitaliada, ghiduri de predare digitală). Acestea au fost create pentru dezvoltarea și evaluarea competențelor elevilor pentru învățământul gimnazial și primar și pot fi folosite în mod gratuit de orice elev, părinte sau profesor.
Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro și poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit până acum, în cele cinci ediții Digitaliada, 2,6 milioane euro.
Despre Fundația Orange
Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. În cei peste 8 ani de activitate, Fundaţia Orange a investit peste 6.5 milioane de euro in proiecte de educaţie digitală pentru persoane defavorizate şi în proiecte de sănătate, educaţie, cultură în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați www.fundatiaorange.ro și www.digitaliada.ro.
Digitaliada este implementată în anul școlar 2020-2021 cu sprijinul The Writing Journey, Zion Design, Inter Web, Cult Market Research și al expertului educațional Adina Roșca.