Top 5 animale periculoase

Din fericire, cele mai periculoase animale din lume nu trăiesc în România însă dacă pleci în vacanţă e important să ştii de ele pentru a te putea feri.

Contrar opiniei multora, cele mai mari animale nu sunt neapărat şi cele mai periculoase. Uneori o insectă poate fi mult mai periculoasă. Din acest motiv, în topul celor mai periculoase animale de pe planetă vom trece şi două specii de ţânţari.

1. Ţânţarul tigru este aşezat de foarte mulţi în topul celor mai pericloase fiinţe de pe planetă deoarece acesta ucide anual cei mai mulţi oameni prin răspândirea unor boli letale precum febra galbenă, care nu are încă un tratament.

Acesta se poate întâlni în Africa dar şi în sud-estul Asiei, în Oceania, nordul Americii de Sud, America Centrală, Mexic sau nord-estul Australiei.

2. Ţânţarul anofel este la fel de periculos însă în Asia şi Africa este mult mai cunoscut deoarece este insecta care răspândeşte cel mai uşor malaria, o boală care ucide anual milioane de oameni.

Ceea ce îl face de temut este că are o arie geografică mult mai largă de răspândire. Teoretic, e exclus să îl întâlnim doar în zonele apropiate de poli.

3. Broasca săgeată veninoasă arată ca o broască obişnuită însă este extrem de colorată. Veninul acesteia se află atât pe piele cât şi în secreţii.

Numele acesteia provine de la faptul că în trecut triburile îşi îmbibau săgeţile în veninul ei. Trăieşte în ţări precum Bolivia, Costa Rica, Columbia, Brazilia, Ecuador, Venezuela, Panama, Peru şi altele din America de Sud şi America Centrală.

4.Echis carinatus e o specie de viperă ucide mai mulţi oameni decât orice specie de şarpe. Doza considerată a fi letală pentru un adult e de doar 5 mg de venin, iar un singur individ poate produce de patru ori această cantitate şi poate injecta chiar şi 12 mg dintr-o singură muşcătură.

Vipera trăieşte în zonele deşertice din Orientul Mijlociu, Asia Centrală sau India.

5. Vagabondul brazilian este considerat cel mai veninos păianjen din lume şi este extrem de agresiv. Atacă în special noaptea şi obişnuieşte să se ascundă în muşuroaiele de termite sau în ciorchinele de banane.

Trăieşte de regulă în zona tropicală a Americii Centrale şi de Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *