Atunci cand achizitionezi haine de fetite pentru prima data este destul de dificil sa alegi marimile corespunzatoare daca nu te informezi inainte. Desi exista un tabel de marimi standard, acesta poate sa nu coincida in totalitate cu realitatea deoarece multi producatori au propriile machete de confectionare.
Totusi, este important sa vizualizezi un tabel de marimi pentru haine de bebelusi inainte de a merge la cumparaturi pentru a avea o idee asupra dimensiunilor disponibile. Internetul ofera posibilitatea de a face comparatie intre acestea. De asemenea, este important sa cunosti exact parametrii corpului. Daca in cazul adultilor sunt luate in calcul circumferinta taliei, soldurilor si pieptului, in cazul bebelusilor de pana in 24 luni tabelul de marimi include urmatorii parametrii: intervalul de varsta, de inaltime si de greutate. Tabelul de marimi aferent copiilor peste doi ani include circumferinta bustului, taliei si soldului, pe langa intervalul de varsta si lungime.
Pentru a usura procesul de achizionare, aproape toate magazinele online dispun de astfel de tabele. Spre exemplu, daca intentionezi sa achizitionezi compleuri de fetite de la MiniKids, poti consulta tabelul accesibil din descriere. Marimea 50 se potriveste bebelusilor cu varsta pana in patru saptamani, care au inaltimea intre 44 si 50 cm si o greutate cuprinsa intre 2,5 si 3 kg. Pe de alta parte, marimea 92 se potriveste copiilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 luni, care au intre 86 si 92 cm inaltime si o greutate cuprinsa intre 12,5 si 15 kg.
Luand in calcul parametrii corpului si specificatiile din tabelele de marimi, achizitionarea hainelor pentru copii nu mai este o experienta epuizanta, ci foarte relaxanta.
Intretinerea corecta a compleurilor pentru copii
Pentru o buna intretinere a hainutelor pentru copii, este important sa respecti cateva lucruri practice.
- Foloseste separarea pe culori inainte de a le spala
Hainele colorate nu trebuie spalate impreuna cu cele albe deoarece poate iesi culoarea din ele si pot lasa pete asupra celor imaculate. Pentru a evita astfel de neplaceri, separa hainele deschise la culoare (precum cele albe, bej, roz) de cele inchise (albastru, verde, rosu, etc.).
- Seteaza temperatura optima
Unele materiale sunt mai rezistente la temperaturi inalte, in vreme ce altele se degradeaza foarte repede. Temperatura cea mai eficienta de spalare este 30 grade in cazul hainelor deschise la culoare si delicate, putin murdare. 40 grade este temperatura optima pentru o varietate de tesaturi: lana, sintetice, bumbac, viscoza. Se poate seta si o temperatura mai ridicata, insa trebuie verificate etichetele hainelor inainte de spalare. Pe fiecare eticheta este indicata temperatura maxima de spalare suportata de tesatura.
- Foloseste detergenti speciali pentru haine de copii
Acesti detergenti contin agenti care au rolul de a pastra textura moale a tesaturilor. Unii dintre acestia sunt si hipoalergenici.
- Foloseste fierul de calcat
Este indicat sa calci hainele pentru copii deoarece temperatura ridicata a fierului de calcat distruge bateriile. In cazul in care hainele au elemente decorative, nu aplica fierul de calcat incins direct. Poti utiliza o batista sau o tesatura simpla.