joi, iulie 18, 2024
AcasăAdvertorial4 SFATURI UTILE pentru o casă mult mai ordonată

4 SFATURI UTILE pentru o casă mult mai ordonată

Ți se întâmplă des să te confrunți cu dezordinea sau să-ți găsești cu greu timp pentru a face ordine? Este dovedit științific că o casă dezorganizată te poate obosi și deprima, deci organizarea este absolut necesară.

Iată câteva idei care să te ajute să-ți menții casa mai ordonată decât oricând

  1. Curăță treptat, lucruri mici, treptat pentru a nu fi îngrozit de ideea de a face curățenie

Se întâmpla foarte des ca oamenii să nu înceapă  curățenia pentru că sunt terifiați de gândul că au prea multe de făcut și  vor fi nevoiți să petreacă o zi întreagă doar pentru a face ordine. Așa se ajunge la amânare și la crearea unei dezordini și mai mari. Un mod de a evita această situație îl prezintă ordonarea treptată. Astfel, în fiecare zi, poți alege o porțiune din casă pe care vrei să o aranjezi după ce ai terminat cu munca și alte responsabilități. Chiar și 30 de minute pot face diferența. Nu vei mai aștepta până vine weekendul și sunt șanse mari chiar să termini până atunci.

  1. Stabilește ce haine vei purta

Nu ești singura persoană care se confruntă cu problema unui șifonier mult prea plin. Un motiv poate fi faptul că păstrezi articole vestimentare care nu sunt cu adevărat necesare. Poate este vorba despre haine pe care le ții în cazul în care se ivește o ocazie specială sau la care ți-e greu să renunți, chiar dacă știi că sunt șanse foarte mici să le mai porți. Însă, merită din plin să îți ordonezi șifonierul și să renunți la ce nu îți folosește. Așa vei economisi timp și poți face și o faptă bună, donând hainele. Un truc bun este să analizezi cum îți petreci majoritatea timpului și de ce haine ai nevoie pentru majoritatea activităților tale. Nu are rost să ai 60% haine elegante în șifonier dacă tu ești genul cu o viață activă și haine casual.

  1. Atenție la cumpărături

Un alt mod în care poți evita dezordinea este prin a evita cumpărăturile impulsive. De multe ori, se poate întâmpla să ai impresia că îți trebuie ceva neapărat, doar pentru a te întoarce acasă și a realiza că a fost o achiziție impulsivă. Pentru a evita să irosești bani și să te simți vinovat, e de de recomandat să analizezi bine înainte să cumperi ceva și chiar să apelezi la cumpărăturile online. Așa, dacă te răzgândești repede, poți anula comanda fără nicio problemă și poți analiza cu mai multă atenție produsele.  Un site bun de produse pentru construcții și casă este Magnetcenter.ro, are un meniu ușor de navigat și prețuri bune.

  1. E timpul să-ți pui creativitatea la încercare

Dacă te plângi de spațiu și de lipsa mobilierului în care să-ți aranjezi obiectele, cutiile de depozitare îți vor deveni cel mai bun prieten. Ele pot fi grupate cu ușurință în tot zone ale casei. Învață să găsești soluții ingenioase și să folosești orice spațiu liber în avantajul tău. Poți încerca să asamblezi rafturi extra pe care să așezi cutiile.

Așadar, ce mai aștepți? O casă ordonată îți va oferi o dispoziție bună și energie pentru întreaga zi.

Sursă foto: Shutterstock.com

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele