miercuri, mai 29, 2024
AcasăAdvertorial4 rețete simple și rapide de shoturi

4 rețete simple și rapide de shoturi

     Dacă te-ai întrebat vreodată care este diferența dintre shoturi și băuturile alcoolice, tip cocktail, află de la noi ca acestea sunt foarte diferite, pentru că, nu orice băutură alcoolică se poate consuma shot. 

În general mai toate shoturile se realizează folosind băuturi alcoolice care conțin alcool de cel puțin 40 de grade. Printre acestea se regăsesc și vodka, tequila, gin sau whiskay. 

Dacă ai fost tot timpul fascinat de întregul proces de preparare al acestora, vrem să-ți spunem că unele rețete nu sunt deloc complicate și pot fi realizate chiar și de tine acasă. Iar dacă ai în plan să o organizezi o petrecere, cu siguranță îți vei surprinde prietenii și invitații cu niște shoturi homemade. 

În cele ce urmează îți vom prezenta 4 rețete de shouri, simple și ușor de realizat care îți vor binedispune invitații. Dar înainte de toate, nu uita că ai neapărată nevoie de pahare speciale de shoturi. Acestea sunt acele pahare mici, fără picior care includ maxim 25 ml de lichior. 

Una dintre cele mai simple rețete de shoturi și foarte ușor de realizat este Kamikaze

Pentru această rețetă vei avea nevoie  ca băutură de bază,  de vodka, triplu sec, lime și gheață. Fii foarte atent la alcool deoarece nu ar trebui să ai mai mult de 20 ml pentru fiecare shot. Agită toate ingredientele, toartă rezultatul final în paharele speciale de shoturi și savurați-le.

Lemon Drop Shot – un shot rapid cu gust intens de lămâie

            Acest timp de shot este ideal pentru persoanele care iubesc gustul acrișor de lămâie. Pentru a obține această licoare este nevoie să combini un cub de zahăr cu 14 ml de vodka și aceeași cantitate de suc de lămâie. Pentru a le oferi acestora un gust mai răcoritor poți să adaugi și câteva cuburi de gheată în shaker. Un mic pont de care să ții cont în realizarea acestei rețete. După ce ai pregătit shoturile pentru servire, stropește marginile paharelor cu suc de lămâie și decorează-le cu zahăr. Te vei bucura atât de un aspect frumos, dar și de un gust mai pronunțat.

Vodka Passion  cu clasicele ingrediente

            Această rețetă  a cunoscut în decursul anilor mult reinterpretări, astăzi însă, noi îți vom prezenta varianta clasică a acestui shot. Trebuie să știi însă că acestea sunt niște shoturi destul de dulci, datorită siropului de fructe. Pentru a obține aceste shoturi, trebuie să combini 22 ml de suc de fructul pasiunii cu 22 ml de vodka. Poți oricând să înlocuiești sucul cu un sirop din fructe exotice. 

Sambuca Shot 

            Pe baza lichiorului Sambuca se pot prepara foarte multe rețete de shoturi, băuturi flambate sau chiar cocktail-uri. 

Având deja un gust și o aromă intensă de cafea acesta se poate bea în shoturi simple la care mai poți adăuga 3 boabe de cafea . Având un gust amar acestea vor diminua dulceața lichiorului. În Italia, acolo unde își are rădăcinile, aceasta licoare magică se servește după o masă copioasă. 

            Pe baza cunoscutului lichior Sambuca, se pot prepară multe rețete pentru gusturile tuturor. Dacă ești un fan al acestui lichior, fără îndoială trebuie să încerci și câteva rețete italienești care au la bază acest lichior. SUPERMERCATO.RO îți vine în ajutor cu o selecție de rețete pe care le poți prepara chiar tu acasă. Trebuie să știi însă că sunt niște secrete italienești de care trebuie să ții cont dacă vrei să savurezi o băutură cu un gust autentic.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele