4 provocari cand urmezi cursuri la distanta si cum le poti solutiona

Studiul la distanta in regim online are putin peste un deceniu de existenta, dar a crescut enorm in aceasta scurta perioada.

Motivul acestei cresteri a popularitatii este confortul si costurile minime asociate cu invatarea online cu ajutorul unui set de cursuri la distanta. Acestea le permit studentilor sau profesionistilor sa urmeze cursuri Eurocor care se incadreaza cu usurinta in programul lor.

Invatarea la distanta este flexibila si usor accesibila. De asemenea, poti accesa in orice moment cursuri sau materiale de studiu pentru a-ti reimprospata memoria.

Dar, care sunt cele mai mari provocari ale invatarii online cu seturi de cursuri la distanta?

Pe langa numeroasele sale avantaje, invatarea online vine si cu unele provocari. Din fericire, aceste provocari nu sunt insurmontabile. Sa vedem cum abordam cele mai mari 4 dintre ele:

Provocarea nr. 1 Alfabetizare digitala

Desi participarea la prelegeri online sau ascultarea de continut audio informativ este o sarcina simpla, aceasta necesita totusi un anumit grad de pregatire tehnica.

Trebuie sa te conectezi la contul tau, sa participi la cursuri (trimiterea unei teme sau participarea la forumurile de discutii) si sa comunici cu profesoriii. Daca cineva nu are cunostinte digitale de baza, ii va fi dificil sa profite la maximum de acest curs.

Solutie:

De obicei, profesorii sau institutiile ofera introduceri si instructiuni detaliate privind cursurile si materialele de invatare utilizate in cadrul cursului. Este foarte important sa asculti si sa urmezi aceste instructiuni.

Provocarea nr. 2 Gestionarea deficitara a timpului si amanarea lucrurilor

Flexibilitatea si confortul sunt cele doua motive principale pentru care un student alege un curs online. Cu toate acestea, acest aspect pozitiv poate deveni rapid un dezavantaj.

Stiind ca prelegerile pot fi sustinute in orice moment poate duce la amanare. S-ar putea sa incepi sa pierzi timpul pe site-uri web inutile.

Solutie:

Invata sa iti gestionezi volumul de munca, fa-ti un program de studiu si respecta-l. Daca ai alocat doua ore pentru invatarea online, asigura-te ca le folosesti pentru a revizui continutul cursului sau pentru a finaliza sarcinile.

Evita sa faci mai multe lucruri in acelasi timp. Pentru invatarea online, trebuie sa ii dedici un timp special. Nu o poti incadra in alte sarcini, cum ar fi mancatul sau petrecerea timpului cu familia.

Provocarea nr. 3 Monotonia

Invatarea online poate fi plictisitoare. Nu ai colegi de clasa sau un profesor cu care sa vorbesti. Chiar daca formatul online implica un continut interesant, cum ar fi infografiile si videoclipurile, lucrurile pot deveni monotone. In cele din urma, elevii isi pot pierde interesul si pot renunta.

Solutie:

Gaseste un curs dinamic, interactiv si captivant care sa te atraga. Cadrele didactice si institutiile se perfectioneaza in crearea unor cursuri si metode de predare mai interactive. Aceste cursuri au un numar adecvat de sarcini, videoclipuri si simulari.

Toate acestea pot facilita continuarea invatarii. De asemenea, alege cursuri cu certificare, astfel incat sa ai un motiv serios pentru a-ti urma cursul.

Provocarea nr. 4 Probleme tehnice si defectiuni

In functie de locul in care te afli, este posibil sa intampini probleme precum conexiunea la internet, cerintele hardware sau software, compatibilitatea browserului si asa mai departe.

Aceste situatii pot fi extrem de frustrante si consumatoare de timp. Din acest motiv, invatarea online nu este utilizata la potentialul sau maxim in tarile in curs de dezvoltare sau din lumea a treia (unde poate fi cel mai benefica).

Solutie:

Unele cursuri iti cer sa descarci anumite aplicatii sau sa imprimi un document. Asigura-te ca nu ai nevoie de un anumit program sau echipament pe care nu il poti gasi sau configura. Nu ezita sa soliciti asistenta tehnica in cazul in care intampini probleme.

Astfel, invatarea la distanta are avantajele sale, dar ai grija si la provocari, astfel sa poti invata linistit, fara frustrari si cu un rezultat maxim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *