joi, decembrie 1, 2022
AcasăStiri Gorj15 iulie 2000-tragica moarte a lui Gruia Streinu (1962-2000), o legendă a...

15 iulie 2000-tragica moarte a lui Gruia Streinu (1962-2000), o legendă a pieței muzicale din Oltenia

Gruia Streinu, născut la Glodeni-Gorj, avea circa 30 de ani în 1990, când simțind valul schimbării în localitatea Bumbești-Jiu (Sadu), s-a decis să investească într-un studio de înregistrări de casete muzicale. Piața muzicală se diversifica, apăreau artiști care puteau să își editeze singuri casetele, tehnica din Occident apărea, urmată de transmisiunile televiziunii prin cablu.

În mai puțin de 10 ani, apărea Oltenia Star Music Production. Fiecare dintre noi am cumpărat măcar o casetă înregistrată de Gruia Streinu. A început cu editarea casetelor cântăreților Nuți și Vasile Tapotă Lătărețu, având un succes amețitor.

Sute de artiști au beneficiat de promovarea făcută de Gruia Streinu, pe mulți i-a sprijnit personal să poată evolua în carieră. Fără exagerare, poate că Gruia Streinu a fost primul antreprenor al Gorjului după Revoluție.

La 15 iulie 2000, în apropiere de Oțelu Roșu, Gruia Streinu a murit într-un tragic accident de mașină, în timp ce mergea la Lugoj, pentru a-și susține Licența în Drept.

Soția și cei care i-au fost alături de la înființarea firmei, au continuat să lupte în memoria lui și la 22 de ani de la dispariția sa.

Gruia Streinu a fost înmormântat la 18 iulie 2022, în localitatea natală. Dacă ar mai fi trăit, poate că Bumbești-Jiu ar fi avut postul de radio la care Gruia Streinu visa: „Radio Everest”.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Farmacia online Dr.Max

Crama Zoresti - Dealu Mare
Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !

Ultimele stiri

comentarii recente