joi, iunie 13, 2024
AcasăLocaleStiri Valcea108 familii vâlcene au primit ajutoare de 1 mai

108 familii vâlcene au primit ajutoare de 1 mai

Echipa ProXpert a pregătit la începutul lunii mai pachete pentru peste 100 de familii vâlcene, familii ce aveau nevoie urgent de ajutor.

Asociația a obținut sprijin în valoare de 5.000€ prin Fondul de Urgență inițiat de Fundația Comunitară București și ING Bank, fond special creat pentru a răspunde altor probleme din comunitate, nu doar cele medicale.

Alături de Fundaţia Comunitară Vâlcea, cea care gestionează fondul la nivelul judeţului, echipa ProXpert şi cei 15 voluntari implicaţi au avut un altfel de 1 Mai, într-un weekend maraton de implicare socială.

Am adus bucurie pentru 108 familii vâlcene, cu 291 copii în spatele cărora se află drame zilnice, realități dureroase pe care niciun om nu ar trebui să le trăiască. Cei mai mulți sunt copii fără părinți, unii locuind în bordeie care nu au nici acces la apă și curent electric. Pentru unii dintre aceşti copii, masa caldă oferită la școală prin diferite programe sociale era singura masă dintr-o zi. Masă de care au fost lipsiți după închiderea școlilor.”, a declarat Silvia Petre, iniţiatoarea proiectului.

Voluntarii și-au petrecut weekend-ul prelungit realizând 90 de pachete cu 35 tipuri de produse (alimente de bază, produse perisabile – carne, lactate, brânzeturi – și produse de igienă) pe care le-au distribuit apoi în 33 de localități vâlcene.

Multe dintre familiile ajutate prin acest proiect fac parte din beneficiarii proiectelor realizate de Asociația ProXpert încă dinaintea începerii stării de urgență din luna martie, prin grupurile de pe Facebook “Reciclăm eficient pentru a ajuta copiii fără copilărie” și “DONEAZĂ CE POȚI PENTRU COPIII FĂRĂ COPILĂRIE DIN JUDEȚUL VÂLCEA”.

“Deşi ne-am concentrat în ultimele două luni pe sprijinirea celor din prima linie în lupta cu virusul COVID, facem eforturi pentru a sprijini cât mai multă lume afectată de criză”, spune Oana Mesea, director executiv Fundaţia Comunitară Vâlcea.

poate te intereseaza si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro
vopsea

Ultimele