Zahărul, telemeaua și carnea de porc s-au scumpit cel mai mult în decembrie; țuica și berea s-au ieftinit

15/01/2017 9:22 pm0 comments

alimente-sanatoase3Zahărul, fructele, telemeaua de oaie și de vacă, carnea de porc și peștele proaspăt se află printre produsele care s-au scumpit cel mai mult în decembrie 2016, comparativ cu luna similară a anului anterior, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

Cea mai mare creștere de preț, de 10,15%, a înregistrat-o zahărul, fructele s-au scumpit în medie cu 2,12%, în această categorie intrând și citricele care au costat mai mult cu 3,37%, urmate de telemeaua de vacă (+2,09%), cea de oaie (+2,05%), carnea de porc (+1,95%) și peștele proaspăt (+1,29%).
Creșteri de prețuri au mai fost la mălai — 1,11%, încălțăminte — 1,98%, cărți — 2,14%, combustibili — 1,91% și tutun — 1,82%.
În ceea ce privește scăderea prețurilor, acestea s-au înregistrat la categoria legume și conserve de legume (-2,55%), cartofii ieftinindu-se cu 1,81%. De asemenea, băuturile alcoolice au avut scăderi de prețuri cu 1,44%, cel mai mult ieftinindu-se țuica și rachiurile (-2,13%), în timp ce berea a consemnat și ea o reducere de preț de 1,22%.
Sursa: Agerpres

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter
  • Yahoo! Bookmarks
  • Yahoo! Buzz
Tags: telemeaua, zahărul, carnea de porc

Leave a Reply


Current month ye@r day *