Victor Boştinaru: “Monica Macovei dezinformează opinia publică pentru voturile cetăţenilor români din Republica Moldova”

14/10/2014 1:22 pm0 comments

Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, vicepreşedintele Grupului S&D pentru politică externă, răspunde acuzaţiilor Monicăi Macovei conform cărora social-democraţii din Parlamentul European ar fi dorit amânarea eliminării vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova.

bostinaru1Conform eurodeputatului Victor Boştinaru: „Atacurile Monicăi Macovei au atins o josnicie istorică prin seriile de acuzaţii false şi nefondate. Este ruşinos ca o persoană care a clamat 1,5 milioane de voturi furate la referendumul din 2012, să încerce astăzi, tot prin minciună, să strângă voturile cetăţenilor români din Republica Moldova prin dezinformări şi declaraţii în detrimentul României şi Republicii Moldova.
Delegaţia PSD în Parlamentul European nu a votat niciodată împotriva eliminării vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova, ci a sprijinit această măsură împreună cu întreg Grupul S&D. Nu există niciun motiv pentru care social-democraţii europeni să fi procedat altfel. Mai mult decât atât, raportorul Parlamentului European pentru liberalizarea vizelor pentru Moldova a fost eurodeputata slovenă din partea Grupului S&D, Tanja Fajon. De asemenea, rezoluţia comună a Parlamentului European intitulată «Presiunea exercitată de Rusia asupra ţărilor din Parteneriatul estic şi în special destabilizarea Ucrainei de est» a inclus majoritatea propunerilor PPE privind Republica Moldova şi au fost susţinute deplin de delegaţia PSD în PE. Această rezoluţie comună a reprezentat un semnal pozitiv clar pentru Republica Moldova, de susţinere din partea Uniunii Europene, în actualele condiţii tensionate din zonă.
Guvernul României condus de Victor Ponta a sprijinit în mod constant parcursul european al Republicii Moldova, atât prin acţiuni interne, dezvoltând relaţii bilaterale eficiente cu oficialii de la Chişinău, dar şi prin acţiuni externe, lucrând cu partenerii europeni pentru a sprijini angajamentul pro-european al Republicii Moldova.
Monica Macovei este conştientă de faptul că atitudinea sa creează probleme Republicii Moldova şi cetăţenilor săi, iar acest lucru creează alte probleme chiar în interiorul propriului său grup, PPE. De asemenea, răspândirea informaţiilor false, conform cărora, un diplomat român ar fi sugerat amânarea eliminării vizelor pentru Republica Moldova este periculos şi pune în dificultate diplomaţia românească. Toate aceste lucruri demonstrează de ce Macovei a fost catalogată nepotrivită pentru poziţia sa în cadrul delegaţiei interparlamentare a Parlamentului European cu Republica Moldova.”
„Orice politician raţional şi de bună credinţă, cu atât mai mult un candidat la preşedinţia României, ar trebui să se abţină de la acţiuni capabile să pericliteze relaţiile dintre ţara noastră şi Republica Moldova şi implicit, relaţiile cu Uniunea Europeană, mai ales în contextul internaţional actual. Putem doar să ne întrebăm cui folosesc asemenea declaraţii ca cele ale Monicăi Macovei?” a conchis eurodeputatul Victor Boştinaru. (S.M.)

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: eurodeputatul psd victor boştinaru, vicepreşedintele grupului s&d

Leave a Reply


Current month ye@r day *