Sorin Răducan: Economia Doljului se situează în primele zece locuri în ierarhia judeţelor cu cele mai mari afaceri făcute de companii străine

04/09/2014 3:28 pm0 comments

Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Anne Brasseur, a fost în vizită, joi, la Palatul Administrativ din Craiova. Cu această ocazie, prefectul județului Dolj, Sorin Răducan a făcut o prezentare a județului și obiectivele administrației publice locale din județul Dolj.

prefect vizita presedinte APCE1

La întâlnire au mai participat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, deputatul Ionuţ Stroe, preşedintele Delegaţiei Parlamentului României la APCE, senatorul PSD Mihai Fifor, senatorul PDL Mărinică Dincă, deputatul PSD Petre Petrescu.
„Ca prefect al judeţului Dolj asigur aplicarea şi respectarea Constituţiei, a legilor, a ordonanţelor şi a hotărârilor Guvernului, a celorlalte acte normative, precum şi a ordinii publice. Acţionez pentru menţinerea climatului de pace socială şi a comunicării permanente cu toate nivelurile instituţionale şi sociale, acordând o atenţie constantă prevenirii tensiunilor sociale.presedinta APCE
Având în vedere faptul că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei constituie „conștiința democratică a Europei”, prezența dumneavoastră în județul nostru confirmă vocația europeană a acestuia.
Vizita dumneavoastră este un semnal pozitiv pentru județul Dolj și Regiunea Oltenia. Am convingerea că vasta dumneavoastră experienţă ne va ajuta în dezvoltarea unor noi proiecte la nivelul judeţului.
Cu o populaţie de 660.544, judeţul Dolj este un important centru al industriei auto, dar şi a celei feroviare. Din punct de vedere economic, economia Doljului, se situează în primele zece locuri în ierarhia judeţelor cu cele mai mari afaceri făcute de companii străine.
Agricultura oferă cele mai multe locuri de muncă şi contează ca parte majoră a produsului intern brut din judeţ. Suprafaţa agricolă este peste o jumătate de milion de ha, ceea ce oferă mari posibilităţi de dezvoltare a agriculturii în judeţul Dolj.
Dezvoltarea transportului multimodal a determinat construcţia podului de 2km dintre Vidin si Calafat, ce asigură transportul rutier si feroviar. Legătura cu Bulgaria este asigurată de podul Vidin-Calafat, o realizare importantă, care pune Calafatul pe harta Coridorului IV European de transport de mărfuri şi persoane.
Avem un mediu educaţional bine dezvoltat, susţinut de universităţi şi centre de specializare, bastioane ale culturii moderne, cu personalități marcante pe plan național și european.
În calitate de prefect al judeţului Dolj sunt un susținător fervent al educației și încurajez implementarea standardelor și principiilor europene.
Întrucât egalitatea și nondiscriminarea reprezintă obiectul de activitate al unei importante comisii a APCE, doresc să vă evidențiez că în județul Dolj există o importantă minoritate romă mai precis 29839 de cetățeni. În această ordine de idei, eforturile noastre au fost concentrate pe îmbunățirea accesului la educație prin predarea în limba maternă de către profesori de rromani. De asemenea, mediatorii sanitari au avut un rol important în privința sectorului sanitar.
Ca un exemplu de bună practică, la nivelul județului Dolj se implementează Acordul-cadru între Oficiul Francez pentru Imigrație și Integrare (OFII), Consiliul Județean Dolj, şi Instituţia Prefectului Județului Dolj.
Acest acord se referă la implementarea a unui program experimental pentru reinserția familiilor de cetățeni români de etnie romă care revin voluntar din Franța în localitățile de origine. Acordul prevede ca un număr de 20 de familii aflate în Nantes Métropole să fie sprijinite material de OFII pentru procesul de repatriere acolo unde au domiciliul în județul Dolj.
Autoritățile administrației publice locale din județul Dolj sunt atașate valorilor democratice, respectând drepturile și libertățile fundamentale ale omului’’, a declarat Sorin Răducan.
Carmen MATEI

 

 

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: judetul dolj, prefectul judeţului dolj, sorin răducan

Leave a Reply


Current month ye@r day *