Sorin Răducan: 1 decembrie este ziua în care simțim cu toții că suntem români

01/12/2015 11:43 pm0 comments

Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a luat parte marţi, 1 decembrie 2015, la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României. Cu această ocazie, prefectul judeţului Dolj a transmis mesajul prim-ministrului României, Dacian Cioloş:

SONY DSC«În acest cadru solemn, prilejuit de aniversarea Zilei Naţionale a României, vă rog să-mi îngăduiţi, ca în calitate de reprezentat al Guvernului în teritoriu, să dau citire mesajului domnului Dacian Cioloș, prim-ministru al României.
În decembrie 1918, provinciile istorice românești s-au strâns laolaltă, după ani lungi în care au avut toate un singur țel: să fie împreună. Acum, după 97 de ani, a fi împreună rămâne un țel pentru românii din întreaga lume: pentru cei de acasă, pentru cei din imediata apropiere a țării sau pentru toți cei risipiți în lumea largă – de la Roma la Londra, de la Madrid la Chișinău sau din America în Australia.
1 decembrie este ziua în care simțim cu toții că suntem români și că a fi împreună, indiferent unde suntem, poate fi acel sentiment care să ne facă să vrem mai mult de la locul pe care îl numim “acasă”. Și aici, acasă, vrem o țară cu care să ne mândrim, nu doar pentru istoria ei ci și pentru prezentul ei.
SONY DSCO ţară unde decența și speranța sunt împreună, respectul fiecăruia și meritele îi sunt recunoscute, unde guvernarea se dedică țării, iar rezultatele se văd, unde munca cinstită este răsplătită pe merit, dreptatea triumfă și transparența este regula – nu excepția.
Aceasta este ţara în care eu vreau să fiu prim-ministru, și, atât timp cât voi ocupa această poziție, mă voi strădui să stabilesc odată pentru totdeauna această direcţie în care să ne îndreptăm: o Românie în care să avem încredere, o Românie de care să ne putem bucura cu toții! La mulți ani, România! La mulți ani, români, oriunde vă aflați!
În calitate de Prefect al judeţului Dolj, în această zi de Sărbătoare vă doresc din toată inima să fiţi mândri că sunteţi români, să vă bucuraţi alături de cei dragi şi să credeţi în forţa unităţii şi a solidarităţii! La mulţi ani România! La mulţi ani români! La mulți ani, doljeni!».

De asemenea, prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, s-a aflat marţi, 1 decembrie 2015, în gara Municipiului Craiova, unde a întâmpinat Familia regală.
Familia regală a efectuat, în mod simbolic, itinerariul „Trenului Aducerii Aminte” călătorind pe traseul Turnu Severin – Bucureşti, în semn de omagiu adus regelui Carol I, la 150 de ani de la venirea acestuia în ţară.

 

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: nicolae sorin răducan, prefectul judeţului dolj

Leave a Reply


Current month ye@r day *