Seminarul Teologic din Craiova şi-a sărbătorit Ocrotitorul spiritual

26/01/2015 10:57 am0 comments

Seminar 1Ca în fiecare an de 25 ianuarie, cadrele didactice şi elevii Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova au pregătit şi anul acesta pentru sărbătoarea hramului un program special care a început cu Sfânta Liturghie săvârşită de Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, împreună cu părinţii profesori. Tinerii seminarişti au putut asista cu acest prilej şi la un moment liturgic special, hirotonia întru diacon a tânărului teolog Ştefan Glăvan, la Parohia Moţăţei I, Protoieria Băileşti, judeţul Dolj.

În cuvântul de învăţătură de la finalul slujbei religioase, IPS Irineu a evidenţiat personalitatea Sfântului Ierarh Grigorie Teologul, dascăl de seamă al Bisericii Ortodoxe, i-a îndemnat pe elevii seminarişti să cerceteze opera teologică a Sfântului Grigorie şi să-l aibă întotdeauna ca model de viaţă şi credinţă în Mântuitorul Iisus Hristos. „Să avem certitudinea că Sfântul Grigorie Teologul este prezent permanent în viaţa Seminarului, în viaţa noastră, că el ne îndrumă şi ne ocroteşte în continuare. Iar cinstirea pe care noi o aducem astăzi Sfântului nostru Protector, nu se rezumă la evocarea unui eveniment istoric, ci vorbim de o actualizare permanentă a Persoanei sale în Biserică şi în mijlocul credincioşilor”, a spus ÎPS Irineu. Seminar 2
Manifestările au continuat în sala de festivităţi a Seminarului cu tradiţionala serbare, organizată de cadrele didactice şi elevii seminarişti. Evenimentul a fost deschis printr-o expunere despre viaţa şi opera Sfântului Ierarh Grigorie Teologul, prezentată de diacon prof. Cristian Angel Stăiculescu, directorul instituţiei. Elevii seminarişti au prezentat în continuare recitaluri de poezie şi o scenetă religioasă, iar Corul Seminarului Teologic, dirijat de prof. Victor Şapcă, a înfrumuseţat atmosfera în bucuria sărbătorii printr-un buchet de cântece religioase, dar şi prin câteva prelucrări folclorice şi cântece patriotice prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române care este sărbătorită pe 24 ianuarie, în ziua ce precede hramul Seminarului.
Un moment special în cadrul manifestărilor l-a reprezentat lansarea numărului 3 al revistei „Vocatio”, revistă de cultură şi spiritualitate ortodoxă a profesorilor şi elevilor, editată cu binecuvântarea IPS Irineu. Articolele sunt semnate de către elevi seminarişti şi profesori, iar acest număr este deschis de Pastorala la Naşterea Domnului a Mitropolitului Olteniei. Coordonatorii revistei „Vocatio” sunt pr. prof. dr. Cristin Alexandru Sperlea şi prof. Maria Truşcă, iar comitetul redacţional este format din 25 de elevi şi profesori.
La final, IPS Părinte Mitropolit Irineu i-a felicitat şi binecuvântat pe toţi cei care au contribuit la realizarea acestor momente de bucurie duhovnicească.

 

 

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: Ştefan glăvan, protoieria băileşti, judetul dolj, seminarul teologic din craiova, la parohia moţăţei i

Leave a Reply


Current month ye@r day *