S-a inaugurat noul sediu al Bibliotecii Orășenești „Mircea Rădina” din Segarcea

16/10/2014 6:39 pm0 comments

Autorități locale și județene, dar și oameni de cultură au participat joi, la festivitatea de inaugurare a noului sediu al Bibliotecii Orășenești „Mircea Rădina” din Segarcea.

DSCF0378

Cu acest prilej, prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan a apreciat investiţia făcută de către autorităţile locale, dar a făcut referire şi la rolul pe care îl are lectura în formarea tinerilor.

“Îmi face o deosebită plăcere să particip la un asemenea eveniment prilejuit de inaugurarea unui sediu pe deplin funcţional al Bibliotecii Orăşeneşti “Mircea Rădina” din Segarcea, veritabil lăcaş de cultură al localnicilor. Apreciez strădania și perseverența primarului Nicolae Popa în finalizarea acestei investiții atât de importantă pentru comunitate. Totodată, nu trebuie uitat efortul depus pentru ca acest locaș de cultură să fie complet funcțional din punct de vedere tehnic, iar aici trebuie amintit sprijinul considerabil al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, în implementarea programului 2Biblionet. Vă asigur de tot sprijinul Instituției Prefectului Județului Dolj în ceea ce privește dezvoltarea instituțiilor de cultură. Vă mulțumesc pentru că faceți tot posibilul ca tinerii să fie apropiați cu adevărat de lectură, dar, le oferiți în același timp, toate mijloacele necesare pentru a fi informați”, a transmis prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan.
Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a salutat reușita eforturilor prin care autoritățile locale și-au adus un important aport la dezvoltarea și modernizarea principalelor instituții de cultură.
„Vă felicit pentru faptul că ați reușit să asigurați acestei instituții un edificiu cum puține biblioteci din țară au, parte a unei ample modernizări în care trebuie menționat și sprijinul acordat de Biblioteca Județeană «Alexandru și Aristia Aman», din subordinea CJ Dolj, condusă de domnul director Lucian Dindirică. DSCF0405
Astfel s-a reușit ca, prin intermediul unui program extraordinar, numit «Biblionet», finanţat de Fundaţia «Bill şi Melinda Gates» şi gestionat de Fundaţia IREX, această instituţie să fie dotată cu echipamente IT performante şi să poată oferi acum publicului servicii de internet cu acces gratuit, la fel cum s-a întâmplat în alte aproape 80 de biblioteci din județul Dolj“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
Carmen MATEI

 

 

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: bibliotecii orășenești „mircea rădina” din segarcea, biblioteca segarce@yahoo com

Leave a Reply


Current month ye@r day *