PSD Dolj: Susținători ai PNL, PSRo și ALDE au fost fotografiați în timp ce împărțeau afișe și pliante electorale

09/05/2016 5:09 pm0 comments

PSD Dolj susține, într-un comunicat de presă remis luni, că PNL, PSRo și ALDE încalcă legea electorală.

Autoritatea-Electorala-Permanenta“PSD Dolj dorește să atragă atenția asupra numeroaselor evenimente în care partide politice, PNL, PSRo și ALDE, încalcă legea electorală.
Susținători ai PNL, PSRo și ALDE au fost fotografiați în timp ce împărțeau afișe și pliante electorale purtând tricouri, șepci și veste inscripționate cu numele și sigla partidului dar și cu numele candidaților.
Dorim să precizăm că aceste practici sunt interzise în mod expres de legea electorală. Nu este permisă folosirea în timpul campaniei electorale a tricourilor, șepcilor, vestelor, gecilor, pixurilor, brichetelor, plaselor sau oricăror altor materiale, cu excepția celor menționate în textul de lege, în culorile partidului și inscripționate cu sigla, numele partidului sau numele candidaților.
În data de 7 mai 2016 o jurnalistă și doi membri PSD Dolj au fost agresați de doi susținători ALDE ce purtau tricouri și șepci cu inscripții electorale. După ce susținătorii au fost surprinși făcând campanie electorală ilegală au început să lovească cu pumnii și picioarele mașina în care se aflau cele trei femei și să le adreseze injurii. Împotriva celor doi susținători ALDE au fost depuse plângeri, persoanele în cauză fiind sancționate contravențional de către autoritățile abilitate. În data de 8 mai 2016 susținători ai ALDE au fost surprinși împărțind pliante purtând tricouri cu inscripții electorale în comuna Bucovăț.
Duminică, 8 mai 2016, a fost adus la cunoștința noastră faptul că susținători ai PNL împărțeau pliante electorale în orașul Filiași purtând tricouri, șepci și veste inscripționate cu numele și sigla partidului. Un alt incident asupra căruia am fost sesizați a avut loc în comuna Terpezița. Aici, o persoană din Craiova a oferit cadouri copiilor dintr-o familie nevoiașă. Ulterior tatăl copiilor a declarant organelor abiliate ale statului că a fost contactat telefonic de candidatul PNL la funcția de primar, Constantin Drăghici, care l-a anunțat că va veni o persoană la el la domiciliu cu cadouri din partea sa.
De asemenea susținători ai PSRo au pus, luni 9 mai 2016, un banner cu candidatul la funcția de primar pe o clădire din comuna Afumați, afișarea de bannere fiind interzisă.
Toate aceste fapte au fost sesizate Autorității Electorale Permanente și organelor abilitate ale statului, și avem încredere că acestea vor lua măsurile legale.
Dorim să precizăm că Partidul Social Democrat condamnă orice practici electorale ilegale. Ne dorim să desfășurăm o campanie curată, bazată pe proiecte viabile desfășurate în interesul comunităților locale.
Facem apel la buna înțelegere a conducerii tuturor partidelor politice contracandidate să renunțe la metodele ilegale de a face campanie electorală”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Dolj.

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: alde, psro, pnl, psd dolj

Leave a Reply


Current month ye@r day *