Primăria Craiova „se vaietă” că are prea mulţi bani în cont

19/12/2013 5:58 pm0 comments

În 2013 bugetul Craiova a fost mai mare cu 10 milioane de euro decât prognoza, iar la 30 noiembrie a.c. fondul de dezvoltare al primăriei era realizat în proporţie de 57%.

ultima sedinta 2013 011

Consilierului PP-DD Ionel Pană a afirmat, joi, în şedinţa Consiliului Local că în această situaţie municipalitatea ar trebui să acorde o mai mare atenţie programului de investiţii, pentru că la 30 noiembrie a.c. fondul de dezvoltare al primăriei era realizat doar în proporţie de 57%.
„Trebuie mai mare atenţie acordată programului de dezvoltare a municipiului Craiova, programului de investiţii. Fondul de dezvoltare al Primăriei era realizat la 30 noiembrie în proporţie de 57%. Dacă nu ai o preocupare îndeaproape privind dezvoltarea, investiţiile nu poţi să creezi investiţii, locuri de muncă şi să îmbunătăţeşti viaţa de zi cu zi a cetăţenilor. Alţii se vaietă că nu au bani, iar noi avem bani şi nu ştim să îi cheltuim. Sunt tot felul de explicaţii, dar nu de explicaţii avem nevoie”, a spus Pană.
În replică primarul Olguţa Vasilescu a afirmat că în anul 2013 bugetul localităţii a fost mai mare cu 10 milioane de euro decât prognoza făcută la începutul anului, datorită gradului mare de colectare a taxelor şi impozitelor locale în trimestru al treilea. Potrivit Olguţei Vasilescu, municipalitatea nu a reuşit să cheltuiască banii, pentru că procedurile de licitaţie durează şi şase luni de zile, motiv pentru care banii se vor reporta în anul viitor.ultima sedinta 2013 015

„Avem un buget cu 10 milioane de euro peste prognoză, pentru că am reuşit să colectăm mult mai bine taxele şi impozitele locale, Când am făcut o previziune a bugetului la începutul anului nu ne-am aşteptat că în al treilea trimestru vom ajunge în această situaţie în care să avem atât de mulţi bani şi să nu reuşim să îi cheltuim şi vă spun de ce: procedurile de licitaţie durează şi şase luni. Ca să faci un sens giratoriu trebuie să stai şase luni în procedura de achiziţie şi în două săptămâni îl faci. Sunt proceduri peste care nu putem să sărim. În al doilea rând am avut situaţia ingrată în care bugetul naţional s-a aprobat foarte târziu, apoi a trebuit să aşteptăm aprobarea bugetului consiliului judeţean şi după aprobarea bugetului localităţii. Asta înseamnă că noi abia prin luna aprilie am putut demara o mare parte din licitaţii. Aşa am ajuns în situaţia în care şcolile nu au putut fi reabilitate în perioada vacanţei şcolare pentru că am semnat contractul în august, iar noi am început lucrările în septembrie şi a trebuit ca în unele şcoli să se lucreze şi sâmbăta şi duminica sau peste program sau în cursul serii ca să putem finaliza toate aceste investiţii”, a spus Olguţa Vasilescu în cadrul şedinţei Consiliului Local Craiova.
Vasilescu a mai spus că în această situaţie banii vor fi reportaţi în anul 2014, iar în acest fel Craiova va avea anul viitor un buget mai mare: „Aceşti bani vor fi reportaţi anul viitor, nu se pierd. Asta înseamnă că vom avea mai mulţi bani pentru asfaltări, pentru autobuze, până la urmă şi faptul că licitaţia la autobuze s-a amânat a fost un lucru pentru că anul viitor putem să prevedem mai mulţi bani pentru achiziţia de autobuze. Sunt motive care nu se pot imputa nici executivului nici celor de la achiziţii care muncesc şi câte 14 ore pe zi, pentru că de exemplu, la licitaţia pentru parcarea subterană sunt peste 30 de ofertanţi şi fiecare vine cu câte un dosar de 400 de pagini care trebuie citit pagină cu pagină”.

Roxana VLĂDĂŞEL

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: lia olguța vasilescu, bugetul craiova, primaria craiova

Leave a Reply


Current month ye@r day *