Premii pentru olimpicii doljeni

22/08/2014 3:54 pm0 comments

Elevii doljeni care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile desfăşurate în anul şcolar 2013-2014 au fost recompensaţi, vineri, în cadrul festivităţii tradiţionale organizate de Consiliul Judeţean (CJ) Dolj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), premiile fiindu-le înmânate de către preşedintele CJ, Ion Prioteasa. 

01 02 03

Tot cu această ocazie, le-au fost acordate diplome de excelenţă cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea tinerilor cu performanţe remarcabile la competiţiile şcolare.
În deschiderea evenimentului derulat la Palatul Administrativ, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a subliniat faptul că ediţia jubiliară a festivităţii are loc în contextul în care, anul acesta, sistemul judeţean de învăţământ a înregistrat o întreagă serie de rezultate pozitive.
„Trăim o zi cu totul deosebită. Astăzi marcăm cel de-al zecelea an în care ne întâlnim cu cei care reprezintă performanța din învățământ. Avem, iată, încă un argument care ne îndreptăţeşte să spunem că în Dolj se întâmplă lucruri absolut speciale.
Este şi o dovadă că județul nostru rămâne acel izvor care, de-a lungul timpului, a dat oameni remarcabili în toate domeniile, aşa cum sunt şi toți cei aflați astăzi în această sală – profesori, elevi și părinți deopotrivă.
Ne face o mare plăcere să putem acorda acestor şcolari de excepţie premii – și simbolice, și în bani, chiar dacă nu atât de mult cât ne-am dori. Din păcate, legea nu ne permite să recompensăm pecuniar profesorii îndrumători, care merită acest lucru pe deplin.
De asemenea, reușim și în acest an să organizăm o tabără, una tematică, de această dată, pentru toți elevii, în Maramureș, o zonă extraordinară din România, unde spun că și-ar dori să revină toți cei care au avut ocazia de a o vizita. Vă invit, așadar, să vă bucurați din tot sufletul de această parte de vacanță care v-a mai rămas.
Așa cum v-am obișnuit, în toamna acestui an o să ne îndreptăm cu o sumă importantă de bani și către elevii cu rezultate deosebite la competițiile sportive. Toate acestea se înscriu în sfera eforturilor constante pe care le facem pentru susținerea performanței și a educației.04
În același sens, am lansat de curând și licitațiile pentru cornul și laptele de care beneficiază elevii doljeni. Numai din 2009 și până în prezent, suma totală destinată asigurării pachetului cu alimente pentru școlari depășește 57 de milioane de lei. Sperăm că se va găsi şi o formulă de îmbunătățire a acestui program, astfel încât să putem, eventual, să le oferim copiilor o masă caldă, așa cum se întâmplă în multe state din Uniunea Europeană.
Doresc să-i felicit pe toți cei prezenți în sală, să le mulțumesc doamnelor și domnilor profesori pentru modul exemplar în care își îndeplinesc misiunea pe care și-au asumat-o, pentru dedicarea remarcabilă demonstrată, pentru faptul că Doljul se poate mândri cu colegiile, liceele și școlile extraordinare pe care le are.
Trebuie spus că județul nostru a avut rezultate bune, chiar foarte bune anul acesta în domeniul învățământului. Bilanţul examenului de bacalaureat vorbeşte clar despre acest aspect: o zecime dintre mediile de 10 din întreaga țară au fost obținute la Craiova, la care se adaugă alți doi elevi cu note maxime în Dăbuleni.
05Le mulțumesc, în egală măsură, și acestor elevi care fac cinste Doljului și ale căror merite le apreciem întru totul, invitându-i și încurajându-i să continue pe acest drum al succesului obţinut prin perseverenţă şi muncă, aşa cum sunt obţinute, de altfel, toate reuşitele importante în viaţă.
Totodată, îi felicit și pe părinți, pe cei care le sunt mereu alături acestor tineri minunați și știu să le acorde întreaga lor grijă. Vă doresc, tuturor, să obțineți și pe viitor rezultate cât mai bune și vă asigur că puteți conta în continuare pe susținerea noastră“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
La rândul său, inspectorul şcolar general al ISJ Dolj, Georgică Bercea-Florea, a anunţat, cu ocazia festivităţii de premiere, faptul că în Craiova va fi înfiinţat un centru judeţean de excelenţă, care va facilita pregătirea elevilor pentru competiţiile şcolare.
„Așa cum spunea și domnul președinte Ion Prioteasa, marcăm zece ani de performanță și prestigiu. Performanță a elevilor din învățământul preuniversitar doljean, a dascălilor și prestigiu al instituției Consiliului Județean, care în tot acest timp ne-a fost alături, prin efortul consilierilor, cărora le mulțumesc, în numele conducerii ISJ Dolj. Le mulțumesc, de asemenea, acestor minunați copii și cadrelor didactice, pentru frumoasele momente oferite an de an.
Doljul se poate mândri, în 2014, cu aceleași rezultate notabile, atât la concursurile și olimpiadele școlare organizate la nivel național, cât și cu performanțe excepționale pe plan internațional, cea mai recentă dintre ele fiind medalia de aur obținută de Dan Mircea Mirea la Olimpiada de Lingvistică de la Beijing.
Sunt reușite care ne onorează, care ne bucură, dar, în același timp, sunt reușite care ne obligă. Rezultatele de la examenele naționale au fost, într-adevăr, bune, dar sperăm ca pe viitor să le îmbunătățim, iar trendul ascendent pe care îl avem în ultimii trei ani să continue în 2015.
Vă mulțumesc tuturor pentru efortul pe care l-ați făcut – în primul rând tinerilor, pentru munca depusă în acest an școlar, pentru rezultatele obținute, dar și dascălilor, celor care s-au ocupat de pregătirea acestor elevi de excepție. Felicit conducerile unităților de învățământ de la care provin acești copii minunați și le urez, în numele meu și al echipei de la ISJ Dolj, mult succes pe viitor.
07 08Nu vreau să închei înainte de a vă prezenta o informație în premieră, care ne privește pe toți. Printr-un ordin al ministrului Educaţiei Naţionale, începând cu 1 septembrie 2014, la nivelul județului Dolj se înființează, cu personalitate juridică, Centrul Județean de Excelență, în cadrul Colegiului Național «Carol I». De la începutul lunii viitoare, acești tineri excepționali, cu care ne mândrim, vor beneficia în plus, pentru pregătirea lor, de un centru special, ceea ce le va oferi noi perspective“, a afirmat inspectorul şcolar general al ISJ Dolj, Georgică Bercea-Florea.
În cadrul festivității organizate vineri, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a înmânat premii în bani și diplome de merit celor 86 de tineri din județ care au înregistrat performanțe notabile la olimpiade și concursuri școlare, precum și diplome de excelență celor 82 de profesori îndrumători.
În anul școlar 2013-2014, elevii doljeni au obținut, la competițiile la care au participat, un număr total de 88 de premii și mențiuni: trei la nivel internațional, precum și 10 premii I, 14 premii II, 9 premii III, 21 de mențiuni, 17 mențiuni speciale și 14 premii speciale pe plan intern.
Consiliul Județean Dolj a încheiat în anul 2005 cu Inspectoratul Școlar Județean și cu Instituția Prefectului Județului Dolj un protocol de colaborare care urmărește stimularea tinerilor capabili de performanță din învățământul preuniversitar doljean.
Totalul fondurilor cu care CJ Dolj a contribuit, în ultimii cinci ani, la premierea elevilor cu rezultate deosebite la probele teoretice și cele sportive se ridică la 1.057.000 de lei, la care se adaugă suma de 160.000 de lei, alocată în cadrul ședinței din luna iunie, în vederea organizării premierii pentru anul școlar 2013-2014. (S.M.)

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: olimpicii doljeni, cj dolj, inspectoratul Şcolar judeţean (isj), premii

Leave a Reply


Current month ye@r day *