Prefectul Răducan solicită măsuri ferme pentru prevenirea incidentelor de sărbători

20/12/2015 10:22 am0 comments

Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, le-a solicitat tuturor reprezentanţilor instituţiilor publice, în cadrul şedinţei ordinare a Colegiului prefectural, să ia măsurile necesare pentru ca sărbătorile de iarnă să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

colegiu prefectural decembrie„Având în vedere apropiatele Sărbători de iarnă, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu solicit seriozitate maximă din partea instituţiilor implicate. Luând în considerare și Hotărârea Colegiului Prefectural adoptată în ședinta din luna noiembrie 2015 solicit Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, Direcţiei Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj precum şi Comisariatului Județean pentru Protecţia Consumatorilor Dolj continuarea acțiunilor de control specifice pentru protejarea sănătăţii şi siguranţei cetăţenilor.
În ce priveşte asigurarea asistenţei medicale pentru populaţie, în perioada sărbătorilor, solicit Direcției de Sănătate Publică, acordarea unei atenţii deosebite în monitorizarea cazurilor speciale: gravide, dializaţi, persoane vârstnice, persoane cu probleme psihice etc. Rog atât Inspectoratul de Poliție cât și Inspectoratul de Jandarmi să dispună măsurile necesare în ceea ce privește asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică. De asemenea este necesară prezenţa activă a efectivelor de poliţie rutieră la orele de vârf în zonele comerciale aglomerate precum şi pe traseele de acces către aceste zone, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei. colegiu prefectural decembrie (2)
Rog Poliția și celelalte structuri MAI să vegheze în această perioadă a sărbătorilor de iarnă la problemele specifice: furtul din buzunare, furtul de animale, furtul de lemne, tăieri și vânzări de brazi fără autorizaţie, vânzări clandestine de artificii sau alte probleme pe care dumneavoastră le cunoaşteți. De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență va avea în vedere acţiuni de prevenire şi asigurarea intervenţiei în cazul producerii de incendii, asigurarea efectivelor necesare îndeplinirii atribuţiilor şi adaptarea programului de lucru în raport cu misiunile specifice”.

La finalul şedinţei, colindătorii Ansamblului Folcloric “Alunelul” din  Pieleşti, i-au colindat pe membrii Colegiului Prefectural. Cu acest prilej, prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, le-a urat colegilor, multă sănătate şi linişte în anul care urmează, iar micilor colindători le-a oferit daruri de Crăciun.

 

 

 

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: nicolae sorin răducan, prefectul judeţului dolj

Leave a Reply


Current month ye@r day *