Prefectul Răducan, la Zilele Mihai Viteazul: Doresc să felicit Primăria Craiova şi Consiliul Local pentru că au înţeles importanţa păstrării tradiţiei de a sărbătorii

21/05/2016 10:28 am0 comments

1 2

 

 

 

 

 

 

Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a luat parte sâmbătă, 21 mai 2016, la manifestările prilejuite de sărbătorirea celei de-a patra ediţii a Zilelor Mihai Viteazul.

“Astăzi suntem prezenţi la statuia marelui domnitor pentru a sărbători şi cea de-a patra ediţie a Zilelor „Mihai Viteazul”, eveniment devenit deja o tradiţie în Cetatea Băniei, moment în care ne întoarcem în vremea marelui Ban al Craiovei.
Aşa cum ne-am obişnuit, şi de această dată manifestările inedite pregătite cu această ocazie – concursuri şi spectacole – se ridică la cele mai înalte standarde şi le dau prilejul craiovenilor să vadă istoria şi altfel decât este prezentată în cărţi.
Trebuie să ne dăm seama de valoarea noastră istorică şi cred că nu exista prilej mai bun de cinstire a unei personalităţii marcante așa cum a fost Mihai Bravul, cel care a dat măsura vitejiei şi a iscusinţei sale nu numai în ţara sa, ci a fost un far călăuzitor pentru întreaga Europă
Nu trebuie să uităm că ceea ce a înfăptuit Voievodul Mihai, prin Unirea celor trei țări române, a constituit fundamentul apariţiei conştiinţei naţionale, ideile unioniste preluate de generaţia paşoptistă în secolul XIX fiind puse în operă o dată în 1859 și mai apoi în 1918.
3De asemenea, trebuie să ne amintim că în timpul domniei lui Mihai Viteazul oraşul nostru figura în documentele vremii ca un important centru politic şi militar, caracteristici care ne reprezintă şi astăzi atât în ţară, cât şi în Comunitatea Europeană.
Doresc să felicit Primăria Craiova şi Consiliul Local pentru că au înţeles importanţa păstrării tradiţiei de a sărbătorii simbolul cel mai important al Cetăţii Băniei.
Cred cu tărie că această sărbătoare va dăinui peste timp, indiferent de cei ce vor conduce vremelnic destinele municipiului Craiova, iar noi, craiovenii, vom fi catalogaţi în toată lumea ca urmaşi ai lui Mihai Viteazul,
Aşadar, să ne bucurăm împreună de aceste zile şi să ne mândrim cu cea mai de seamă personalitate politică şi militară din Oltenia.
Având în vedere că astăzi este şi o importantă sărbătoare a creştinilor ortodocşi, în calitate de prefect al judeţului Dolj, doresc să le adresez un sincer “La mulţi ani”, sănătate şi linişte sufletească tuturor celor care poartă numele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena! Dumnezeu să ne ajute!”

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: prefectul judeţului dolj, nicolae sorin răducan

Leave a Reply


Current month ye@r day *