Politistii, la datorie de sarbatorile pascale

14/04/2017 2:15 pm0 comments

Misiunea oamenilor legii de a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică continuă şi în aceste zile de mare sărbătoare, peste 1200 de poliţişti urmând a fi la datorie în perioada 14-17.04.2017 pentru a asigura semenilor bucuria de a întâmpina Învierea Domnului Isus Hristos în linişte şi siguranţă.

politisti prevenireConducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj îi asigură pe cetățenii județului că poliţiştii vor fi prezenţi în zona lăcaşelor de cult unde vor avea loc manifestări religioase, dar şi în alte zone unde vor fi organizate manifestări cultural – artistice, numai în noaptea de Înviere vor fi la datorie aproximativ 700 de poliţişti.

Poliţiştii vor desfăşura activităţi specifice în această perioadă, vor patrula zilnic, fiind pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, aplanarea stărilor conflictuale, descurajarea elementelor infractoare şi fluidizarea traficului rutier.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat – echipe mixte de ordine şi siguranţă publică, în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova.

Ca de fiecare dată, poliţiştii rutieri vor avea un rol foarte important şi vor acţiona pentru supravegherea traficului rutier pe principalele artere de circulaţie, pentru afluirea/defluirea doljenilor spre/dinspre lăcaşele de cult şi zonele de agrement din judeţul Dolj, precum şi pentru combaterea execesului de viteză, consumului de băuturi alcoolice, prevenirea accidentelor, fluidizarea şi controlul circulaţiei în municipii şi oraşe şi pe traseele de deplasare.

Poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică din judeţ acţionează pentru prevenirea furturilor şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică optim minivacanţei de Paşte.
Structurile de poliţie cu profil economic împreună cu specialişti ai Direcţiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranța Alimentelor Dolj, Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului Dolj acţionează îndeosebi în pieţe, târguri, locuri de sacrificare a animalelor pentru verificarea modului în care sunt respectate normele igienico-sanitare. Deasemenea, în unităţile de alimnetaţie publică şi complexele comerciale sunt desfăşurate acţiuni de verificare şi control pentru prevenirea şi constatarea ilegalităţilor şi pentru combaterea evaziunii fiscale.

Poliţiştii de investigaţii criminale vor executa activităţi specifice în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor comise cu violenţă, a furturilor din buzunare şi a tâlhăriilor, punându-se totodată accent şi pe identificarea şi prinderea persoanelor urmărite în temeiul legii.

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: politistii, sarbatorile pascale

Leave a Reply


Current month ye@r day *