Peste 350 de elevi, în vizită la IPJ Dolj

08/04/2015 1:16 pm0 comments

În cadrul programului „Şcoala Altfel”, peste 350 de elevi de la 15 unităţi de învăţământ din municipiul Craiova şi Filiaşi au călcat pragul unităţilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj pentru a sta de vorbă cu poliţiştii doljeni şi pentru a le descoperi tainele meseriei.

20150408_131914

În această dimineaţă, la sediul inspectoratului, şi-au făcut apariţia elevi de la Şcolile Gimnaziale Sf. Dumitru, Mihai Viteazu, Colegiul Naţional Carol I şi Liceul Matei Basarab, fiind primiţi de către ofiţeri de la Compartimentul de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii, Serviciile Rutier şi Criminalistic, precum şi de luptătorii dinn cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale. De asemenea, poliţiştii Secţiei 5 Craiova şi cei din Filiaşi au deschis porţile pentru a-i primi pe elevii care şi-au exprimat dorinţa de a cunoaşte mai bine meseria de poliţist.
20150408_125948Oamenii legii, sau mai bine zis poliţiştii doljeni, le-au prezentat elevilor particularităţi din munca de poliţie, în funcţie de specificul fiecărui serviciu sau compartiment unde îşi desfăşoară activitatea.
Ofiţerii Serviciului Rutier le-au prezentat autospecialele de patrulare şi bineînţeles aparatele radar montate pe acestea, şi totodată, le-au reamintit câteva dintre regulile de circulaţie pe care trebuie sa le respecte în calitate de pietoni şi de pasageri în autovehicule.
Specialiştii criminalişti le-au dezvăluit „secrete” din munca pe care o desfăşoară în domeniul identificării făptuitorilor cu ajutorul urmelor prelevate de la locul faptei. Una dintre atracţii fiind prezentarea Laboratorului Criminalistic şi a truselor folosite la cercetarea la faţa locului. Fiecare dintre eleviii prezenţi a plecat cu o „amintire” şi anume amprentele lor, şi au recunoscut că activităţile întreprinse de poliţiştii criminalişti se aseamănă cu scene din filmele pe care le urmăresc, făcând conexiunea cu identificarea criminalilor din serialul CSI.untitled (24 of 220)
Celor mici şi celor mari, deopotrivă, le-a fost prezentat şi Compartimentul 112, aici colegii care se aflau de serviciu expunându-le situaţiile în care poate fi apelat acest număr de urgenţă, şi importanţa apelării acestui număr doar în cazul existenţei unei situaţii de urgenţă.
Echipamentul din dotarea Serviciului de Acţiuni Speciale a reprezntat o altă atracţie pentru elevii craioveni, copii fiind impresionaţi de armele prezentate de către luptătorii echipelor de intervenţie, dar şi de uniforma acestora, fiindu-le permis să probeze vesta antiglonţ şi casca de protecţie.
De asemenea, câinii – poliţişti au strâns ropote de aplauze din partea copiilor pentru modul în care şi-au respectat comenzile şi au îndeplinit misiunea de a prinde un hoţ în flagrant.
untitled (34 of 220)În încheiere, elevii craioveni au vizitat poligonul de tragere, acesta fiind unul din punctele de maxim interes, aceştia asaltându-l cu întrebări pe colegul nostru responsabil cu intreţinerea poligonului.

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: în vizită la ipj dolj, elevi

Leave a Reply


Current month ye@r day *