Peste 200 de copii care provin din familii aflate în nevoie, la Teatrul “Colibri”

15/06/2015 5:22 pm0 comments

Peste 200 de copii din familii cu risc social, majoritatea din mediul rural, aflați în grija Asociației Vasiliada au participat gratuit duminică, 14 iunie, la o piesă de teatru oferită special pentru ei de Teatrul pentru Copii si Tineret “Colibri” din Craiova.

copii la spectacol

Evenimentul a fost organizat de Asociația Vasiliada, a Mitropoliei Olteniei, cu sprijinul Teatrului “Colibri“, care a oferit copiilor posibilitatea de a viziona piesa „Ursul păcălit de vulpe” de Ion Creangă, scenariul, regia şi scenografia semnate de Valentin Dobrescu, pe muzica lui Alin Macovei – Moraru.
“Ne-am dorit să ne bucurăm de rezultatele Asociației Vasiliada prin prisma bucuriei copiilor, copii pe care Vasiliada îi are de altfel în grijă de mai mult timp în cadrul diferitelor centre sociale de zi din județele Dolj și Gorj, sau prin intermediul diferitelor campanii, precum “ Gesturile mici fac oamenii mari“, unde peste 50 de copii cu rezultate foarte bune la învățătură, din mediul rural, primesc lunar din partea Asociației Vasiliada, datorită donatorilor nostri, burse lunare”, a spus părintele Adrian Stanulică, președintele Asociației Vasiliada.

Un gest “nobil“ pentru copii

Cu acest prilej, Asociatia Vasiliada a marcat împlinirea a 14 ani de activitate socială in Sud-Vestul României.
“Mă bucur foarte mult că Asociația Vasiliada s-a îndreptat către Teatrul “Colibri“, pentru că toți copiii au nevoie de povești, de povești spuse cu păpusi, și, din nefericire, nu toți au șansa și oportunitatea să meargă la un teatru de păpusi. Drept pentru care gestul pe care Vasiliada l-a făcut de ziua sa este unul mai mult decât nobil, este și binevenit, și cred că este normal și pentru noi, și pentru ei, să ne unim forțele si să aducem putină bucurie, să dăm o sansă acestor copii. La multi ani!“, a declarat Adriana Teodorescu, managerul Teatrului “Colibri“, care a subliniat faptul că Teatrul pentru Copii își va manifesta în continuare deschiderea pentru parteneriatele care vin în sprijinul copiilor proveniți din familii aflate în nevoie. “Deschiderea Teatrului către acești copii înseamnă să ne îndeplinim misiunea, pentru că aceasta este misiunea noastră. Pentru noi, toți copiii sunt egali, toți copii au șanse egale, din punctul nostru de vedere, la a-și trăi copilăria așa cum merită orice copil, iar partea noastră de misiune este să le înfrumusețăm viața și să-i educăm prin poveste, prin păpuși“, a adăugat managerul Teatrului Colibri.

Misiunea Asociației Vasiliada, de a oferi servicii sociale persoanelor aflate în dificultate, având la baza dragostea față de semeni, a prins contur prin intermediul numeroaselor proiecte sociale care au avut în vedere sprijinirea copiilor cu risc de abandon școlar, tinerilor post – instituționalizați, tinerilor cu dizabilități, persoanelor vârstnice si a celor fără adăpost, șomerilor și persoanelor inactive pe piața muncii.

Lucrarea Bisericii in Oltenia

Datorită implicării constante în viața socială a persoanelor aflate în dificultate, Asociația Vasiliada a devenit în cei 14 ani de activitate una dintre cele mai reprezentative organizații caritabile din Oltenia, desfăsurându-și activitatea sub purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Acad. Dr. Irineu, Arhiepiscop al Craiovei, Mitropolit al Olteniei și Președinte de Onoare al Asociației Vasiliada.

“Vasiliada, care are un trecut istoric foarte bogat, începând de la Sfântul Vasile cel Mare, s-a impus în istorie ca un centru de mare prestigiu și în același timp de ajutor față de oameni și față de credinciosi, față de cei care au nevoie și cei care sunt deschiși în lucrarea aceasta pe care Mântuitorul Hristos ne-a învățat să o avem față de semenii noștri. În Arhiepiscopia Craiovei, Asociația Vasiliada și-a dus cu cinste această lucrare și s-a impus în Arhiepiscopia noastră ca o Asociație cu largă deschidere față de cei aflați în nevoie. Arhiepiscopia noastră a ajutat permanent Asociația Vasiliada, pe cei bolnavi, pe cei suferinzi, pe cei din spitale, pe cei din căminele de bătrâni, pe cei din grădinițe, și astfel avem astăzi o implementare a acestor programe pe tot cuprinsul Arhiepiscopiei noastre în județul Dolj și în județul Gorj. Bine-nțeles că noi ne gândim si la celelalte Episcopii din cadrul Arhiepiscopiei noastre, la Arhiepiscopia Râmnicului, îi sprijinim în activitățile lor, considerând aceasta că avem o datorie și o obligație sfântă de a fi permanent în sprijinul celor aflați în nevoie, așa cum ne spune Mântuitorul nostru Iisus Hristos și cum ne învață Sfânta Biserică“, a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Acad. Dr. Irineu, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei.

În cei 14 ani de activitate neîntreruptă, Asociația Vasiliada a initiat parteneriate sociale cu institutii publice și private pentru a dezvolta proiecte și campanii sociale, la care s-au alăturat și numeroase persoane publice precum: Baroneasa Emma Nicholson de Winterbourne, Paula Seling, Tudor Gheorghe, Felicia Filip, Liana Stanciu, Cristian Mihăilescu, Ducu Bertzi, Natașa Raab, Diana Țugui.

În ultimul an, activitatea Asociației Vasiliada poate fi rezumată în cifre astfel: 2954 beneficiari direcți, 9 așezăminte sociale, 9 proiecte sociale, 46 angajați și 64 voluntari.

 

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: teatrul pentru copii si tineret “colibri” din craiova, asociatia vasiliada

Leave a Reply


Current month ye@r day *