Penitenciarul Craiova: Activitati educative şi moral-religioase în perioada sărbătorilor pascale

09/04/2015 6:52 pm0 comments

În data de 08.04.2015 la secţia exterioară de femei Işalniţa a Penitenciarului Craiova a avut loc sfinţirea spaţiului destinat rânduielii liturgice de către Înalt Prea Sfinţitul Părinte Mitropolit Dr. Irineu Popa, Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei împreună cu o delegaţie a sectorului social a Arhiepiscopiei Craiova.

gratiiSpaţiul unde se vor desfăşura activităţi religioase , atât cele liturgice, cât şi programele şi activităţile religioae didactice, a fost amenajat cu sprijinul Arhiepisciopiei Craiova , al Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae (Dorobănţia) care a donat icoane si obiecte de cult, renovate cu ajutorul financiar venit din partea lucrătorilor Serviciului Reintegrare Socială al Penitenciarului Craiova.
În această perioadă, cu ocazia sărbătorilor de Paşte, în Penitenciarul Craiova au loc activitati educative si moral-religioase , manifestări menite să îi ajute pe deţinuţi sa treacă mai uşor peste această perioadă.
Astfel, începând cu data de 1 aprilie 2015 au fost organizate expuneri, concursuri tematice, dezbateri, ateliere ocupationale, expoziţii cu obiecte specifice Paştelui, spectacole artistice, concursuri sportive, iar 9 deţinuţi au participat la o competiție sportivă desfășurată la Liceul Tudor Arghezi din Craiova.
La iniţiativa serviciului reintegrare socială, în Penitenciarul Craiova s-a organizat o acţiune caritabilă în rândul deţinuţilor, astfel 499 de deţinuţi au donat alimentele destinate micului dejun din data de 08.04.2015, alimentele donate au fost oferite unor familii cu o situaţie materială precară selecţionate de către Serviciul Social al Primăriei Breasta, iar lucrătorii serviciului reintegrare socială din penitenciar au donat acestor familii alimente, haine şi jucării.
În vederea dezvoltării si exersării comportamentelor prosociale s-a efectuat o vizită la Mănăstirea Sadova ,cu un grup de 10 deţinuţi, unde au avut o întrevedere cu stareţul mănăstirii şi au participat la activităţi specifice de cult.
În perioada următoare se vor organiza vizite între persoanele private de libertate din Penitenciarul Craiova şi copiii acestora, aflaţi în centrele de plasament.
Scopul activităţilor educative şi moral-religioase planificate în această perioadă este acela de a aduce cât mai aproape de inimile deţinuţilor spiritul acestor sfinte sărbători, de a-i face mai buni, mai îngăduitori şi nu în ultimul rând de a fi mai aproape de familii şi cei dragi.

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: penitenciarul craiova, arhiepiscop al craiovei, părinte mitropolit dr. irineu popa, mitropolit al olteniei

Leave a Reply


Current month ye@r day *