Muzeul Olteniei: FOTOEXPOZIȚIA – AMERICA DE NORD, DE LA CIVILIZAŢIA AMERINDIANĂ LA „ZGÂRIE NORI”

30/05/2014 9:19 pm0 comments

afis conferinta America de NordÎn data de 2 Iunie 2014, ora 12.00, la sediul Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, din Str. Popa Şapcă, nr. 8, va avea loc un nou eveniment cultural din cadrul proiectului cultural-educativ MUZEUL – O ŞCOALĂ ALTFEL, proiect susţinut de către Consiliul Judeţean Dolj.

Coordonatorul proiectului, d-na muzeograf Mirela Ridiche organizează, de această dată, conferinţa şi fotoexpoziţia AMERICA DE NORD, DE LA CIVILIZAŢIA AMERINDIANĂ LA „ZGÂRIE NORI”, la care este invitată să expună, d-na conf. univ. dr. Carmen Gache, de la Univ. “A.I.Cuza” Iaşi.
Carmen Gache este conferenţiar universitar la Facultatea de Biologie a Universităţii “A.I.Cuza” din Iaşi. Ornitolog consacrat pe plan naţional şi internaţional, cu o experienţă în acest domeniu de peste 20 de ani, domnia sa a îndeplinit, din 2004 până în septembrie 2013, funcţia de preşedinte al Societăţii Ornitologice Române. În această calitate a făcut parte din delegaţia oficială a S.O.R. care a participat la Birdlife International World Congress, ce s-a derulat pe continentul american, mai exact în capitala canadiană, Ottawa, în perioada 17 – 22 iunie 2013. Între şi după seminariile în cadrul cărora s-au discutat problemele actuale si perspectivele imediate ale conservării biodiversităţii, în contextul crizei economice şi al fenomenului încălzirii globale, dna conf. univ. Carmen Gache a cules şi imortalizat nenumărate impresii, vizitând locuri istorice şi muzee, mergând pe autostrăzi şi prin oraşe aglomerate, contemplând măreţia cascadelor şi viaţa sălbatică din câteva ţinuturi ale continentului nord-american.
Prin mijloace multi-media moderne, d-na conferenţiar va expune un crâmpei din trecutul şi prezentul acestor tărâmuri îndepărtate din Lumea Nouă, pornind de la vestigiile amerindienilor, păstrate cu grijă în patrimoniul muzeelor, până la spectacolul naturii oferit de cascadele tumultoase (Rideau şi Niagara) şi parcul Algonquin din Canada, apoi de la edificiile impunătoare şi furnizoare de ştiinţă ale Harvardului, până la zgârie norii din Ground Zero sau Times Squares ale New York-lui (S.U.A.).
Dezideratul conferinţei este, în sine, un îndemn spre cunoaştere, spre instruire şi organizare temeinică, dar şi spre evaluarea atentă a adevăratelor valori naturale şi umane. Este un prilej de a reflecta la cuvintele rostite de Theodore Roosevelt – al 26-lea preşedinte al S.U.A: „Nu bogăţia ne face un popor măreţ, ci felul în care ne folosim de ea”.
La eveniment sunt aşteptaţi liceeni de la Colegiul National Economic „Gh. Chiţu” din Craiova, ca urmare a parteneriatului educativ încheiat între muzeu şi acest colegiu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: secţiei de Ştiinţele naturii a muzeului olteniei craiova, muzeul olteniei

Leave a Reply


Current month ye@r day *