Monica Anghel, invitată special la Rroma FEST Craiova

05/04/2015 1:04 pm0 comments

romii si monica.jpg anghelZiua Internaţională a rromilor va fi sărbătorită anul acesta, la Craiova, printr-un spectacol inedit. Vedeta evenimentului va fi MONICA ANGHEL, cu un recital de muzică ţigănească autentică, iar tradiţiile şi talentul comunităţii rrome vor fi puse în valoare cu ajutorul invitaţilor şi a manifestărilor artistice incluse în program.

Organizat de Centrul Cultural al Rromilor Dolj, CREDIS Craiova (Centrul de Resurse 9pentru Educaţie, Dezvoltare şi Incluziune Socială), Asociaţia Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021 şi de Primăria Craiova, Rroma FEST Craiova se desfăşoară miercuri, 8 aprilie 2015, ora 18.00, pe scena Teatrului pentru Copii şi Tineret Colibri şi este conceput ca un spectacol de gală. Preţ de câteva ore, craiovenii se vor delecta cu acordurile muzicii lăutăreşti şi de petrecere autentice, interpretate de Taraful SUKAR GIPSY Craiova (alcătuit din instrumentişti profesionişti), Mona Idolu, Jeni Nicolau, Ana de la Slatina, Puiu Bucătaru şi vor avea ocazia să înveţe paşii de dans ţigănesc traditional, urmărind trupa de dansuri FREAKS. “E un 10spectacol de clasă, fără manele, susţinut de artişti renumiţi. Va fi primul spectacol, dintr-o lungă serie, cu muzică şi dansuri autentice ţigăneşti. Craiova îşi propune să deschidă primul teatru pentru minorităţi, având în vedere că aici trăieşte cea mai mare comunitate de italieni din România, aici sunt greci, macedoneeni, polonezi etc. Este un nou pas pe care îl facem pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii 2021”, a declarat primarul Lia Olguţa Vasilescu.
Iniţiatorul acestui spectacol este Romeo Tiberiade, reprezentantul CREDIS Craiova. “Încercăm să sărbătorim ziua noastră printr-un spectacol complet, de gală, care să pună în valoare tradiţiile şi talentul comunităţii noastre prin muzică, dans, meşteşuguri şi fotografie. Spectatorii vor fi întâmpinaţi încă de la intrare de eleve sau studente de etnie rromă, îmbrăcate tradiţional. În faţa Teatrului Colibri vor fi prezenţi meşteşugarii noştri autentici, care vor sta la dispoziţia craiovenilor dornici să afle cum ne păstrăm patrimoniul nostru cultural, iar în foaier am pregătit o inedită expoziţie de port tradiţional, dar şi o expoziţie de fotografii-document, de portrete ale celor care au supravieţuit deportării din 1942”, a explicat Romeo Tiberiade.romi
Rroma FEST Craiova este organizată în acest an cu sprijinul Ansamblului Folcloric “Maria Tănase”, a Filarmonicii Oltenia Craiova şi a Liceului de Artă “Marin Sorescu”. Alina Şerban va prezenta spectacolul. Biletele costă 15 ron şi pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Teatrului pentru Copii şi Tineret Colibri.

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: ziua internaţională a rromilor, monica anghel, rroma fest craiova

Leave a Reply


Current month ye@r day *