Marijan Marinescu vrea sancționarea celor care i-au atacat cu gaze lacrimogene pe românii care stăteau la coadă să voteze

17/11/2014 8:38 pm0 comments

Marian Jean Marinescu PPEMarian Jean Marinescu, eurodeputat PDL și co-președinte ACL Dolj le-a scris lui Matteo Renzi, prim ministrul Italiei și lui Manuel Valls, prim ministrul Franței și le-a cerut să-i sanționeze pe cei care sunt responsabili de modul barbar în care au fost alungați cetățenii români din fața secțiilor de vot din Italia și Franța.

Redăm conținutul celor două scrisori mai jos:

‘Domnule Prim Ministru al Italiei, Matteo Renzi,
Vă scriu în calitate de membru al Parlamentului European și cetățean al României cu drept de vot, drept fundamental înscris în Constituția oricărui stat european.
Seara de 14 noiembrie v-ați petrecut-o în București, dând un interviu la un post de televiziune național, alături de premierul României Victor Ponta, candidat la alegerile prezidențiale ce urmau să aibă loc peste două zile. V-ați anunțat în mai multe rânduri susținerea față de acesta.
Ați spus în direct, referindu-vă la românii care trăiesc în Italia, că privirile trebuie îndreptate la provocările din viitor. ‘Noi trebuie să ne gândim nu numai la trecut, ci la provăcările care sunt pentru viitor. Știm că o putem face împreună și sunt sigur că o vom face peste câteva zile, atunci când Victor va fi ales președintele României’.
Ce voia să însemne acest lucru, domnule Prim Ministru ? Ce doreați să faceți împreună cu domnul Ponta în câteva zile ? Cumva să alungați cu gaze lacrimogene cetățenii români care doreau să-și exercite dreptul la vot în Italia ? Acei cetățeni care au îndurat ore întregi frigul și umilința unei organizări haotice pentru a-și exprima o dată la câțiva ani opțiunea politică ? Așa înțelegeți dumneavoastră că trebuie să faceți față noilor provocări ? Cu gaze lacrimogene ?
Domnule Prim Ministru Matteo Renzi, vă rog să ne precizați, mie și milioanelor de români care au privit stupefiați cum compatrioții lor sunt alungați într-un mod barbar din fața secțiilor de vot într-un stat membru al UE, cine este responsabil pentru acest lucru ? Cine a dat acest ordin ?
Cer insistent sancționarea celor responsabili. În Europa secolului XXI aceste acte sunt inaccptabile și nu există niciun fel de argument care să le susțină.
Vă mulțumesc !’
‘Domnule Prim Ministru al Franței, Manuel Valls,
Vă scriu în calitate de membru al Parlamentului European și cetățean al României cu drept de vot, drept fundamental înscris în Constituția oricărui stat european.
Pe 16 noiembrie cetățenii români din Franța au mers la secțiile de vot din Pariș pentru a-și alege viitorul președinte. După ce au stat ore întregi la cozi kilometrice și au îndurat frigul și ploaia pentru a-și exercita dreptul la vot, un drept fundamental prevăzut în orice Constituție europeană, au fost alungați din fața secțiilor de votare cu gaze lacrimogene.
Domnule Prim Ministru, vă rog să ne precizați, mie și milioanelor de români care au privit stupefiați cum compatrioții lor sunt alungați într-un mod barbar din fața secțiilor de vot într-un stat membru al UE, cine este responsabil pentru acest lucru ? Cine a dat acest ordin ?
Cer insistent sancționarea celor responsabili. În Europa secolului XXI aceste acte sunt inaccptabile și nu există niciun fel de argument care să le susțină.
Vă mulțumesc !’
Marian Jean Marinescu
Membru al Parlamentului European

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: eurodeputat pdl și co-președinte acl dolj, marian jean marinescu

Leave a Reply


Current month ye@r day *