Jandarmii doljeni, felicitaţi de autorităţile locale şi judeţene

13/01/2015 1:44 pm0 comments

La şedinţa de evaluare a activităţii desfăşurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova în anul 2014 au participat, marţi, prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, Lia Olguţa Vasilescu – primarul municipiului Craiova general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică – prim adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române şi şef al Statului Major, Aurel Dincă – administrator public al judeţului Dolj, comisar şef dr. Constantin Nicolescu – inspector şef I.P.J. Dolj, magistrat Constantin Lăloianu – procuror general Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi a altor reprezentanţi ai instituţiilor cu care cele două unităţi de jandarmi colaborează/cooperează.

DSC06426

După prezentarea materialelor de bilanţ de către comandanţii celor două unităţi de jandarmi, gl. bg. dr. Constantin Florea – IJJ Dolj şi gl. bg. Marin Andreiana – GJMb Craiova, participanţii la activitate au fost invitaţi să adreseze câteva cuvinte, care să reliefeze activitatea jandarmilor din perioada analizată.

Nicolae Sorin Răducan, prefectul judeţului Dolj, a declarat: „Este o onoare să mă aflu astăzi alături de aceste două instituţii emblematice ale judeţului Dolj şi ale ţării – Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj. În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, doresc să felicit profesioniştii de înaltă clasă din aceste două unităţi de jandarmi şi, totodată, să-mi exprim aprecierile pentru profesionalismul şi munca desfăşurată în anul 2014. Potrivit ultimelor sondaje de opinie, care reliefează încrederea populaţiei în instituţiile statului, Jandarmeria Română este poziţionată pe primele locuri. Acesta este un lucru deosebit de important pentru noi, şi se datorează eforturilor depuse zilnic de jandarmii doljeni, pe linia asigurării climatului normal de ordine şi siguranţă publică.
Apreciez că activitatea jandarmilor doljeni a fost una pozitivă, contribuind astfel, alături de celelalte instituţii abilitate, la apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, la întărirea climatului de ordine şi siguranţă publică, la prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional şi la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, pe întreg cuprinsul judeţului Dolj. De asemenea, doresc să remarc spiritul civic de care jandarmii doljeni dau dovadă, implicându-se activ în diverse acţiuni cu caracter social – campanii de donare de sânge, strângeri de cadouri pentru persoanele ce provin din categorii sociale defavorizate, cinstirea eroilor, etc…
Vă mulţumesc pentru activitatea pe care aţi desfăşurat-o şi, în numele meu şi al Instituţiei Prefectului Judeţului Dolj, vă felicit şi doresc să asigur comanda Jandarmeriei Române  că, pe plan local, există o colaborare strânsă între instituţiile noastre în ceea ce priveşte activităţile desfăşurate în comun. Vă doresc un an cât mai bun!”.
Lia Olguţa Vasilescu, Primarul municipiului Craiova, a declarat: „Anul 2014, privit prin prisma evenimentelor, nu a semănat nici cu anul 2013, nici cu anul 2012. A fost un an cu multe activităţi cultural – artistice, dar şi un an electoral, care din punct de vedere al celor două unităţi de jandarmi a fost gestionat în condiţii foarte bune.
Colaborarea Primăriei municipiului Craiova cu cele două unităţi de jandarmi este una continuă, chiar începutul acestui an regăsind aceste instituţii într-un efort comun pentru crearea unui climat optim de siguranţă cetăţenilor municipiului Craiova, misiunea fiind una destul de dificilă, raportându-ne la temperaturile foarte scăzute.
Ne pregătim pentru ca oraşul nostru să devină „Capitală Culturală Europeană”, în acest sens, toate instituţiile cu atribuţii în domeniul ordinii publice, cât şi Primăria, trebuie să îşi consolideze acţiunile pentru creşterea permanentă a gradului de siguranţă a cetăţeanului…… Sunt foarte mulţumită de activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile Craiova şi am speranţa că personalul acestor două instituţii va participa la activităţile cultural artistice organizate de Primărie, nu doar prin prisma serviciului ci şi ca simpli membrii ai comunităţii noastre ”.
Aurel Dincă a prezentat mesajul preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, ec. Ion Prioteasa: „Doresc să vă adresez sincere felicitări pentru faptul că, în spiritul adevăratei tradiţii pe care aţi instaurat-o, v-aţi adus şi în anul care tocmai s-a încheiat o contribuţie notabilă la menţinerea unui climat de linişte în beneficiul comunităţii, prin asigurarea ordinii şi siguranţei publice.
Prin tot ceea ce faceţi, prin responsabilitatea şi operativitatea cu care răspundeţi de fiecare dată când este necesară intervenţia dumneavoastră, prin profesionalismul dovedit în fiecare misiune şi modul în care vă onoraţi uniforma reuşiţi să păstraţi Jandarmeria ca un reper al încrederii şi respectului în rândul semenilor.
Consiliul Judeţean îşi exprimă deplina apreciere pentru activitatea echipelor de comandă şi a cadrelor operative ale celor două instituţii emblematice pentru Craiova şi judeţul Dolj şi vă asigură că va rămâne un partener solid, deschis colaborării”.

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: prefectul judeţului dolj, jandarmii doljeni, nicolae sorin răducan, lia olguța vasilescu

Leave a Reply


Current month ye@r day *