Ion Prioteasa: CJ Dolj contribuie la premierea elevilor care au înregistrat rezultate notabile la probele teoretice ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare

27/06/2014 10:47 pm0 comments

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj contribuie, pentru al zecelea an consecutiv, la premiere a elevilor care au înregistrat rezultate notabile la probele teoretice ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare, a anunțat președintele CJ, Ion Prioteasa.

01În acest sens, în cadrul şedinţei de vineri a fost adoptată o hotărâre care prevede alocarea unei sume de 160.000 de lei pentru stimularea tinerilor capabili de performanţă din învăţământul preuniversitar de stat.
„Doresc să salut continuarea acestui protocol și să subliniez faptul că este pentru al zecelea an când susținem această premiere. Încă de la început, noi am spus că, dacă o sumă foarte importantă din bugetul consiliului judeţean, care se aprobă de către acest plen, se îndreaptă către copiii cu nevoi speciale, trebuie să avem grijă în același timp şi de tinerii capabili de performanţă.
Ne bucurăm că această zonă dă în continuare astfel de elevi cu rezultate deosebite şi că avem profesori extraordinari, colegii renumite şi şcoli care se situează printre primele unităţi de învăţământ din ţară.
De aceea, de fiecare dată am făcut ceea ce am simţit că trebuie: i-am adus pe tinerii cu performanţe în educaţie în această sală, am petrecut o zi împreună cu ei, i-am strâns mâna fiecăruia în parte, precum şi cadrelor didactice care îi îndrumă. I-am recompensat cu premii în bani şi cu excursii, în ţară sau în străinătate, și la fel vom proceda şi de această dată, cu toată plăcerea şi cu inima deschisă“, a declarat, în cadrul şedinţei de vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.
Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dolj, consilierul judeţean Georgică Bercea, a precizat că rezultatele obținute de elevi la competițiile din acest an sunt remarcabile și justifică pe deplin acordarea recompenselor de către CJ.
„Mă bucur că, încă o dată, Consiliul Judeţean Dolj își îndreaptă atenția către tinerii noștri merituoși și alocă bani pentru a-i premia. Elevii doljeni sunt capabili de performanţe, iar rezultatele au fost notabile şi în acest an şcolar. Avem zeci de tineri din învăţământul preuniversitar care au obţinut premii şi menţiuni la diversele concursuri şcolare şi olimpiade naţionale.
Chiar în prezent, un elev care face parte din lotul naţional al României este la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. În numele Inspectoratului Şcolar Judeţean, în numele tuturor cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar doljean, doresc să mulţumesc consiliului judeţean pentru efortul deosebit pe care îl face, de zece ani încoace, pentru a stimula performanţa, valoarea şi pentru a da judeţului ceea ce merită, prin intermediul acestor elevi“, a spus inspectorul general al ISJ Dolj, Georgică Bercea.
La rândul său, consilierul județean Alexandru Brezniceanu a afirmat: „Acest proiect este generos şi sunt încântat de faptul că recunoaștem și stimulăm copiii de excepție, iar suma acordată este convingătoare. V-aș propune ca, în perspectivă, să ne gândim și să găsim o posibilitate legală de a stimula și cadrele didactice, cel puțin în cazurile celor care pregătesc elevi pentru lotul național. Acești copii sunt buni, sunt dotați, dar, deopotrivă, muncesc foarte mult și profesorii, acești oameni de catedră care se dăruiesc meseriei lor.“
La olimpiadele şi concursurile organizate în anul şcolar 2013-2014, elevii doljeni au obţinut 13 premii I, 12 premii II, 12 premii III, 23 de menţiuni, precum şi 33 de menţiuni şi premii speciale.
Consiliul Județean Dolj a încheiat în anul 2005 cu Inspectoratul Școlar Județean și cu Instituția Prefectului Județului Dolj un protocol de colaborare care urmărește stimularea tinerilor capabili de performanță din învățământul preuniversitar doljean.
CJ Dolj a alocat şi anul trecut 160.000 de lei pentru premierea şcolarilor cu rezultate meritorii. Totodată, instituţia a făcut o tradiţie din recompensarea tinerilor care înregistrează performanţe deosebite în cadrul concursurilor sportive. (S.M.)

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: consiliul județean (cj) dolj, ion prioteasa

Leave a Reply


Current month ye@r day *