Ion Prioteasa: CJ Dolj a primit contractele de finanțare a două proiecte, în valoare totală de aproape 11 milioane de euro

03/07/2014 10:20 pm0 comments

6

Consiliul Județean (CJ) Dolj a primit, joi, contractele de finanțare a două proiecte, în valoare totală de aproape 11 milioane de euro – „Centrul Internaţional Constantin Brâncuşi – Centru Turistic Interactiv“ şi „Centrul Turistic pentru Agrement şi Sport“ -, în cadrul unui eveniment desfășurat la Palatul Administrativ, la care au participat președintele CJ, Ion Prioteasa, și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest (ADR S-V) Oltenia, Marilena Bogheanu.
„Ne aflăm într-unul dintre momentele fericite ale existenței noastre, pentru că, de-a lungul timpului, am tot creionat diferite proiecte cu fonduri europene. Nu ne-am pierdut nicio clipă speranța că aceste proiecte vor fi finanțate și iată că venim cu alte două investiții noi, care sunt sigur că vor face cinste municipiului Craiova, județului Dolj și regiunii Oltenia.
Putem spune astăzi cu certitudine că proiectul «Centrului Turistic pentru Agrement și Sport», în valoare totală de 3,7 milioane de euro, va fi realizat, după cum știm cu siguranță că și «Centrul Internaţional Constantin Brâncuşi – Centru Turistic Interactiv» va fi pus în operă și 7,3 milioane de euro vor finanţa această lucrare.
În privinţa acestuia din urmă, doresc să scot în evidență sprijinul acordat de un om absolut special, care a venit alături de noi, care a îmbrățișat ideea acestei investiții, care s-a interesat de fiecare dată de ce obstacole ne-am lovit și cum le putem depăși, pentru a merge mai departe.
Nu cred că este o surpriză pentru nimeni dacă vă spun acum, aşa cum am făcut-o şi în urmă cu o lună, că acest om este viceprim-ministru în Guvernul României; este domnul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care gestionează Programul Operațional Regional (POR) şi căruia îi adresam atunci mulţumirile noastre, aşa cum o facem şi acum. Dumnealui a fost captivat de acest proiect, care, odată realizat, se va impune drept un obiectiv turistic de vizitat prin unicitatea şi spectaculozitatea sa.
Am convingerea că acest centru va atrage numeroşi vizitatori fie și numai prin aspectul său exterior, cu această prismă de 15 metri înălțime, conținând «Ovoidul», forma care l-a fascinat pe marele sculptor pe tot parcursul vieții, realizată din sticlă, după cum tot în sticlă va fi redată imaginea «Păsării Măiestre».
La acestea se adaugă spațiul subteran, cu o suprafață de 1.200 de metri pătrați, în care se pătrunde printr-un amfiteatru amenajat către strada Romul, spațiu care include săli de conferințe, de spectacole, un atelier de creație, o altă sală de expoziție care se poate transforma în salon pentru petrecerea timpului liber, cu panouri informative care vor prezenta toate operele lui Constantin Brâncuși, unde vor fi aduse şi obiecte care i-au aparținut sculptorului.
În egală măsură, vreau să-i mulțumesc doamnei Marilena Bogheanu, directorul ADR S-V Oltenia, unul dintre oamenii care au crezut în aceste două demersuri ale noastre și care s-au bătut pentru ele. De asemenea, vreau să aduc mulțumirile mele unei întregi echipe de la Consiliul Județean Dolj care a muncit din greu pentru a putea să depunem proiectele“, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.
La rândul său, directorul ADR S-V Oltenia, Marilena Bogheanu, a evidenţiat faptul că Doljul se numără între primele judeţe din punct de vedere al atragerii de fonduri prin POR, cu o sumă de peste 260 de milioane de euro, din care peste 20 la sută reprezintă valoarea contractelor semnate de consiliul județean.
„Suntem la final de implementare a proiectelor prin Programul Operațional Regional 2007-2013 și pot să vă spun că am reușit să semnăm un număr de 505, dintre care 464 sunt deja în derulare, având o valoare de 700 de milioane de euro. Mă refer doar la sumele nerambursabile, nu și la cele cu care beneficiarii de proiecte au contribuit.
Estimăm că vom mai semna până la sfârșitul acestui an un număr de 43 de contracte de finanțare, în valoare totală de 58 de milioane de euro. În județul Dolj, campion din acest punct de vedere, s-au semnat 163 de contracte, în valoare totală de 261 de milioane de euro.
Consiliul Județean Dolj are un număr de 11 contracte semnate până în acest moment prin POR, toate acestea având o valoare de peste 56 de milioane de euro. Este vorba de trei drumuri județene, Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, Centrul «Sf. Maria» al Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, două proiecte pentru situațiile de urgență, Muzeul Olteniei și Muzeul de Artă, cărora li se adaugă acum aceste două proiecte – «Centrul Turistic pentru Agrement şi Sport» și «Centrul Internaţional Constantin Brâncuşi – Centru Turistic Interactiv»”, a afirmat directorul ADR S-V Oltenia, Marilena Bogheanu.

Contractele de finanțare pentru „Centrul Turistic pentru Agrement şi Sport“, investiție cu o valoare totală de 3.661.817 euro, și pentru „Centrul Internaţional Constantin Brâncuşi – Centru Turistic Interactiv“, cu o valoare totală de 7.307.193 de euro, au fost semnate cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice la data de 30 iunie. Cele două proiecte au prevăzută o durată de implementare de 18 luni.

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: ion prioteasa, cj dolj, marilena bogheanu, agenției pentru dezvoltare regională sud-vest (adr s-v) oltenia

Leave a Reply


Current month ye@r day *